XBox Live-test

Norske XBox-eiere har måttet vente lenge, men nå er XBox Live endelig tilgjengelig i Norge. Vi har brukt tjenesten i lang tid, og her oppsummerer vi våre inntrykk.

XBox Live-test
Publisert
Sist oppdatert

Vi har ventet på XBox Live helt siden vi fikk vår XBox-maskin. Ideen om en online-tjeneste uten grenser, som lar deg kommunisere i sanntid med spillere over hele verden, sjekke din ranking på verdensbasis når som helst, og ha ett samlet abonnement for hele tjenesten uten å betale for enkeltspillene, har alltid tiltalt oss. Vi var missunnelige da amerikanere fikk XBox Live i november i fjor, og enda mer missunnelige da nesten hele Europa fikk tjenesten i vår – men ikke Norge.

Heldigvis har vi hatt tilgang til XBox Live siden april i år, og prøvd de aller fleste spillene som støtter online-mulighetene.

Installasjon og oppsett

XBox Live krever to ting: At du har en XBox-konsoll, og at du har en bredbåndsforbindelse. Oppsettet av tjenesten er relativt enkelt; en medfølgende CD settes inn i maskinen, og dermed oppdateres programvaren automatisk. Det dukker etter hvert opp en ny valgmulighet på XBoxens hovedmeny, og derfra styrer du kontoen din.

Før du kan spille, må du opprette et kallenavn. Dette kallenavnet gjelder for alle Live-spill, og du kan ikke forandre på det – med mindre du kjøper et nytt Starter Kit. Du blir også bedt om å taste inn kredittkortnummeret ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer