XBox MediaCenter 1.0 er lansert

Ved å sette inn en liten brikke på hovedkortet i XBox-konsollen, blir konsollen nærmest å regne som en fullblods PC. Nå utvikles Linux-distribusjoner, PC-emulatorer og en rekke programmer for XBox. Sist ut er XBox Media Center 1.0 - som gjør XBoxen om til en underholdningssentral for musikk, filmer og bilder.

Publisert
Sist oppdatert

"Modifisering" av spillkonsoller er slett ikke noe nytt fenomen, og såkalte modchiper for Playstation og Playstation 2 har vært tilgjengelige i årevis. Dette er små elektroniske brikker som enten loddes eller skrus fast på hovedkortet i konsollen, og som åpner for funksjoner som konsollen i utgangspunktet ikke var ment å håndtere. Etter hvert har det til og med dukket opp eksterne modmhip-løsninger til blant annet Playstation 2 som kan monteres av hvem som helst på et øyeblikk.

Modifiserte konsoller kan dermed for eksempel spille kopierte og importerte spillplater.

Det finnes en rekke butikker på nettet som lovlig selger modchiper for noen få hundrelapper, og skal vi tro butikkene er ikke målet å øke omfanget av piratkopiering, men å gi eiere av konsollene mulighet til å bruke sikkerhetskopier av sine egne spillplater. Garantien på konsollen kan man derimot vinke farvel til i det man drar ut den første skruen fra bunnplaten.

XBox - den perfekte multimediespiller?

Modchip-løsninger for XBox-konsollen er spesielt populære, og åpner for svært gjennomgripende endringer i funksjonaliteten. Det henger sammen med at XBox-konsollen benytter en standard PC-prosessor, en standard IDE-harddisk, USB-porter, nettverksport, Geforce-grafikkløsning fra Nvidia; spesifikasjoner som minner mistenkelig om en vanlig PC. Operativsystemet bygger i tillegg på Windows 2000-kjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer