XLive XBM-100

En meget smart ide på papiret - en MP3-spiller som lar deg overføre filer trådløst. Vi prøver den første spilleren med Blåtann, og lurer på om det fungerer.

Publisert
Sist oppdatert

Omtrent samtlige MP3-spillere krever naturlig nok USB- eller FireWire-tilkobling via kabel, så ideen med å kunne flytte musikk over trådløst høres svært attraktivt ut for oss. Vi var derfor spent når vi mottok den lille 256 MB-spilleren fra koreanske XLive. Denne skal nemlig støtte Bluetooth for overføring av filer og telefonsamtaler, men dessverre fungerer det ikke så bra som det burde.

Ukomplisert i bruk

Først litt om selve spilleren: Den er så absolutt funksjonell med FM-radio, stemmeopptak og 256 MB lagringsplass. Den er også liten og håndterlig (vekten er på 42 gram). Utseendet er ikke spesielt spektakulært, det er rett og slett plass til de nødvengige knappene, en joystick som styrer funksjonaliteten og en liten LCD-skjerm.

Batteriet på spilleren lades faktisk opp via USB-kabelen, og den dukker for øvrig opp som en egen disk på din datamaskin, så du behøver ikke å installere ekstra programvare. Det er alltid et pluss å bare kunne flytte filer rett over til MP3-spilleren.

XLive-spilleren har gode muligheter for å stille inn lydkvaliteten, med både forhåndsdefinerte EQ-innstillinger (Rock, Pop, Jazz, og så videre), mulighet for å justere bass og diskant selv, samt SRS-spesialeffekter. Ikke overraskende er de medfølgende øreproppene ganske svake og med dårlig bassgjengivelse, men når vi plugget inn et bedre headsett oppdaget vi at lyden er absolutt godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.