Xobni: epost blir aldri det samme igjen

Dette geniale Outlook-tillegget finner alt du leter etter - automatisk!

Publisert
Sist oppdatert
Xobni setter rett og slett epostene og kontaktene dine i system. Alt uten at du behøver å foreta deg noe spesielt.


Noen ganger kommer vi over programmer som umiddelbart får oss til å undres på hvordan vi tidligere har klart oss uten. Programmer og løsninger som organiserer informasjonen for deg, for eksempel, som gjør det enklere å finne riktig opplysningene du er på utkikk etter - akkurat når du trenger dem.

Hvem har vel ikke kastet bort dyrebar tid ved å lete etter eposter, for til slutt å gi opp? Mange har tusenvis av eposter i innboksen, og måtene epostprogrammet ditt organiserer dem på er som regel ikke spesielt oversiktlige.

Endelig orden på sakene

Det er her Outlook-tillegget Xobni kommer inn i bildet. Xobni legger seg som en egen sidebar på høyresiden i Outlook 2003/2007, og setter rett og slett epostene og kontaktene dine i system. Alt uten at du behøver å foreta deg noe spesielt.

Xobni: epost blir aldri det samme igjen


Klikker du på en epost, forteller Xobni deg først hvor mange eposter du har mottatt og sendt til avsenderen, og når på døgnet kommunikasjonen med vedkommende har foregått. Har du hatt mye kontakt med avsenderen, kan denne statistikken for eksempel fortelle deg når personen ikke bruker å være tilgjengelig.

Xobni: epost blir aldri det samme igjen


Deretter gir Xobni deg kontaktinformasjon, inkludert telefonnummer til vedkommende, samt snarveier til å opprette en avtale eller sende en epost. Kontaktinformasjonen skal Xobni være i stand til å ekstrahere selv fra epostene, enten fra signaturer eller nummer som går igjen.

Under ligger en liste over kontakter avsenderen har sendt eposter til, i tillegg til deg selv. På den måten får du raskt et overblikk over nettverket du deler med vedkommende, og klikker du på en av dem, får du opp de samme detaljene om denne kontakten. Alt er nemlig indeksert og organisert.

Samler konversasjoner

Ønsker du å se de siste epostutvekslingene du har hatt med vedkommende, finner du det du trenger i neste bolk. Der er ikke bare epostene, men hele konversasjoner samlet. Klikk på en konversasjon, og alle epostene dukker opp i Xobni-vinduet under hverandre. Klikk på en av dem, og du får opp hele meldingen, og får samtidig mulighet til å svare, videresende eller åpne den i et normalt Outlook-vindu.

Nederst i Xobni-sidebaren ligger en liste over filvedlegg du har utvekslet med kontakten din, alt samlet på ett sted. Ikke mer leting i utallige eposter når sjefen din sender en epost med spørsmål om du har sett gjennom regnearkene han sendte deg i forrige måned.

Xobni fulltekstindekserer all eposten din, og øverst sitter et eget søkefelt. Skriver du inn et tegn, starter søket automatisk, og avgrenses etter hvert som du fyller inn med flere tegn. Søket foretas også på kontakter og på nettet ved hjelp av Yahoo!, og resultatene sorteres i bolker i sidebaren.

Klikker du på Organize under søkefeltet får du en oversikt over nært forestående avtaler og oppgaver, mens du nederst ser en liste over personer det er lenge siden du har hatt noen kommunikasjon med, noe som kan være en kjekk påminnelse i en travel hverdag.

Xobni inneholder også et temmelig omfattende analyseverktøy som går mye mer i dybden på eposttrafikken. Der kan du blant annet finne ut når eposter mottas og sendes, hvor lang tid du bruker i snitt på å besvare innkommet epost, og mye mer. Dette verktøyet finner du under Xobni-menyen øverst i Outlook.

Ingen tvil om at det sendes flest eposter på dagtid, og at folk har lunsj rundt kl 12.
Ingen tvil om at det sendes flest eposter på dagtid, og at folk har lunsj rundt kl 12. Vis mer


Videoen under viser mer om hvordan Xobni fungerer i praksis:


Raskt og enkelt

Det beste med Xobni er at man umiddelbart ser nytten av verktøyet. Presentasjonen er både smakfull og intuitiv, og programmet arbeider også imponerende kjapt. I testen ble mellom 5 og 6.000 eposter indeksert på ca 15 minutter på vår test-PC.

Helt feilfritt er programmet imidlertid ikke, noen av kontaktene har åpenbare feil med hensyn til antall eposter, og telefonnumrene er i vårt tilfelle oftere feil enn korrekt. Programmet er imidlertid fortsatt inne i en lukket betafase, og man trenger invitasjon for å kunne installere det. DinSide Data har fire invitasjoner som vi vil dele ut til de fire første som legger igjen kontaktinformasjon i debatten under.

Oppdatert: Artikkelen ble første gang publisert i februar 2008. Siden den gang har Xobni gått ut av privat beta-status og er nå tilgjengelig for alle. Faktisk prøvde Microsoft å legge $20M på bordet for å kjøpe selskapet, men tilbudet ble avvist.

Mer informasjon om Xobni finner du på xobni.com, der du også kan laste ned programvaren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer