XPLite - Slankekur for Windows

Windows blir fetere og fetere, og en "ren" installasjon av Windows XP legger gjerne beslag på rundt 1,5 GB av harddisken din. Her er løsningen for deg som ønsker å slanke Windows ved å fjerne alle funksjoner du ikke trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Mangel på harddiskplass hører kanskje fortiden til for mange, men det faktum at Windows XP alene beslaglegger 1,5 GB eller mer, er tungt å svelge for mange. Enda verre når man tar i betraktning at mange av funksjonene og standardapplikasjonene er overflødige for den jevne, nøkterne Windows-bruker.

Nå hevder selskapet LitePC Technology Pty Ltd at de har funnet løsningen på feteproblemet i Windows XP. Med det lille programmet XPLite kan du nemlig meget enkelt fjerne standardprogrammer/funksjoner fra operativsystemet. Og her kan du fjerne det aller meste - inkludert Internet Explorer og Windows Media Player, ja til og med detaljer som volumkontrollen i Windows kan avinstalleres dersom du skulle ønske det.

Vi skynder oss å legge til at dette er en løsning for deg som tør eksperimentere i Windows, og slett ikke er noen anbefaling fra vår side...

XPLite kan brukes gratis, men det er først nå du registrerer programmet at du får tilgang til de virkelig store inngrepene. Det koster for tiden rundt 250 kroner. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet denne siden. Versjoner for Windows 98 og 2000 finnes også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer