Xten PRO - IPtelefon i programvare

IP-telefoni er på frammarsj, både når det gjelder utbredelse og de tekniske løsningene. Vi har testet Xten PRO, den nye løsningen fra TeleVoIP

Xten PRO - IPtelefon i programvare
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange forskjellige løsninger for IP-telefoni, med forskjellige typer apparater og abbonementer. Det finnes egne telefonapparater, adaptere for tilkobling av vanlige analoge telefoner og løsningen vi har testet - en ren programvareløsning, eller som det heter på nynorsk: "Softphone ", som kjører på PC. Den kalles Xten PRO og er en av flere IP-telefoniløsninger som leveres av TeleVoip

For å ha full glede av Xten PRO må du ha en PC som er koblet til en fast bredbåndslinje. PCen må ha et lydkort med inngang for mikrofon og utgang for hodetelefoner, noe som er standard på 99,99% av alle PCer som leveres i dag.

Det anbefales sterkt å bruke hodetelefoner med mikrofon-bom, noe du får kjøpt over alt. TeleVoip selger flere varianter til en rimelig penge, de koster fra drøyt hundrelappen og oppover. Vi brukte et sett fra Clas Ohlson, og du får kjøpt tilsvarende over alt hvor det selges apparater for lyd og bilde.

Installasjon

Programmet er på under 2 MB og lastes ned fra nettet når du har mottatt pakkseddelen etter bestilling av abonnement.

Installasjonen gikk problemfritt på begge PCene vi testet på, og inkluderer en interaktiv kalibrering av mikrofon og hodetelefoner for å gi et behagelig lydnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer