Yahoo! er mer enn du tror

Neida, det er ikke bare en stor portal.

Yahoo! er mer enn du tror
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte må tilsynelatende bare finne seg i å leve litt i skyggen. Snakker man om MP3-spillere, snakker man om iPod, selv om det er mange andre aktører på markedet. Det snakkes mer om Firefox enn om Opera. Mer om Canon enn om Pentax. Og så videre.

Yahoo! (vi kutter utropstegnet heretter) har også vært nødt til å leve litt i skyggen av Google de seneste årene. Alt Google gjør omtales overalt. Det er ikke tilfellet for Yahoo.

Allikevel er den gamle kjempen langt mer enn en portal. Mange ble kjent med Internett gjennom Yahoo, som den gangen var en fantastisk side der en HAUG av nettsider var samlet i kategorier og lenket både på kryss og tvers.

Sannsynligvis har du hørt om noen av Yahoos tjenester. De kjøpte blant annet fotonettstedet Flickr for drøye tre år siden, og også bokmerketjenesten del.icio.us (nå kalt Delicious) ble kjøpt opp i 2005. Begge disse tjenestene var med i vårt utvalg da vi presenterte de 25 beste nettjenenestene tidligere i sommer.

Hva annet har de så å by på? Her har du en liten håndfull av de mange nettjenestene Yahoo tilbyr.

Creative Commons search (lenke) - På jakt etter bilder du kan bruke til det ene og det andre? Dette søket finner bilder som er lisensiert under Creative Commons - som regel betyr dette at du kan bruke det fritt (men ikke selge det) mot en henvisning til hvem som har laget bildet.

Bix (lenke) - Dette er faktisk en liten godbit jeg skal vedde på at under 5% av vennene dine har hørt om. Karaoke! Det arrangeres jevnlig konkurranser med premier, og du kan laste opp både mimevideoer, syngevideoer og mer til. Brukerne avgjør hvem som er flinkest. En kontinuerlig Idol-konkurranse foran webkameraet, liksom.

Alerts (lenke) - Lar deg motta varsler på en rekke forskjellige ting. For eksempel kan du sette opp en varsling dersom enkelte aksjer stiger, faller eller når en viss verdi:

Yahoo! er mer enn du tror


Du kan også få varsel om de viktigste nyhetene, når en blog er oppdatert, ukentlige filmanbefalinger, daglige værmeldinger og mer til.

Buzz (lenke) - Yahoos digg-konkurrent lar brukerne stemme frem de beste historiene, men det stopper ikke der. Siden Yahoo også har sin egen eposttjeneste, teller også lenker du sender til venner og kjente med i regnestykket, og det samme gjør søkene dine.

Food (lenke) - Mat, mat, mat. Over hele linja. Splitter pine, så morsomme vi er.

Pipes (lenke) - Dette er nerdete, men hvis du har lyst til å mikse og trikse med RSS-strømmer, må du sjekke ut Pipes. Vi har prøvd å gjøre det forståelig i artikkelen "supereffektiv med Yahoo! Pipes".

Jumpcut (lenke) - Lar deg laste opp videoer, men du kan også redigere dem og dele dem med andre. En mer avansert YouTube, altså.

Widgets (lenke) - En slags "motor" for små programmer som du kan plassere rundt på skrivebordet ditt, på samme måte som Vista sidebar og widgets på OSX. Vi har skrevet om Widgets her.

Upcoming (lenke) - Perfekt når du skal ut og reise (kanskje spesielt hvis du skal til USA). Her får du servert hva som skjer de neste dagene i byen du oppgir. Visste du for eksempel at Holmenkollen rives på torsdag? Det vet Yahoo:

Yahoo! er mer enn du tror


Mail (lenke) - Vi har skrevet så mange ganger om Gmail, men aldri om Yahoos eposttjeneste. Visste du for eksempel at Yahoo tilbyr ubegrenset lagringsplass, innebygget RSS-leser, dra-og-slipp-funksjonalitet og langt bedre kontakthåndtering enn Googles tjeneste? I tillegg kan du synkronisere kontaktene med iPhone og motta push-epost på samme telefon.

Sugen på mer? På http://everything.yahoo.com/ finner du alle Yahoos tjenester.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer