Yahoo lanserer Desktop Search

Nå har også Yahoo lansert gratis søkeverktøy for filer og eposter på PCen din. Vi har tatt en titt på betautgaven av Desktop Search, og er imponerte!

Publisert
Sist oppdatert

Da Google lanserte sin Desktop Search-løsning i høst, ble plutselig hverdagen langt enklere for alle oss som ikke er flinke til å strukturere filer og eposter. Lanseringen kom som et sjokk på Microsoft, som hadde en tilsvarende løsning under arbeid, men som ikke var planlagt å lansere den før neste Windows-versjon en gang i 2006. Derfor ble betautgaven av MSN Search lagt ut i hui og hast i november.

Eget program

Nylig lanserte også Yahoo sin løsning, som ikke akkurat oppsiktsvekkende har blitt døpt Yahoo Desktop Search. I motsetning til de to andre løsningene, gjøres søkene i Yahoo Desktop Search gjennom et eget program, og ikke gjennom nettleseren. Det er imidlertid mulig å gjøre Yahoo-søk på nettet gjennom programmet - som da åpner søkeresultatene i nettleseren din.

Over 200 filtyper

Yahoo-løsningen er etter vårt skjønn den kraftigste av de tre. Ikke bare kan den indeksere innholdet i over 200 forskjellige filformater, den kan også forhåndsvise en rekke av disse filtypene - uten at du behøver å åpne programmet som er tilknyttet - inkludert zip-filer, musikk og videofiler. Søk gjøres mens du skriver, og skjer så kjapt at resultatene er på plass så snart du har fullført søkestrengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer