Yahoo lanserer ny mediaspiller

Yahoo har lenge vært en av de mest suksessrike nettportalene i verden. Av og til forsøker selskapet seg også på andre områder, hvor det ikke har like stor sjanse for å lykkes. Nå prøver det å utfordre RealNetworks og Microsoft ved å lansere en musikk- og video-avspiller.

Yahoo lanserer ny mediaspiller
Publisert

Det er et fåtall selskaper som hittil har dominert dette markedet. RealPlayer har lenge hatt nesten-monopol på avspilling av forskjellige lyd- og videofiler over Internett, og Windows Media Player har lenge vært et populært alternativ. I tillegg finnes det programmer som konsentrer seg om MP3-avspilling, som det velkjente WinAmp. Grensene mellom rene MP3-spillere og spillere som støtter andre filtyper er uansett blitt visket ut de siste årene, og i dag holder det med bare ett eller to programmer.

Nå har altså Yahoo bestemt seg for å hoppe på bølgen, og laget sitt eget media-avspillingsprogram som heter Yahoo! Player.

Er det verdt å laste ned?

Spilleren, som er på 1,7 MB, støtter mange filformater som Windows Media, MP3, MPEG. I tillegg kan den spille CDer og koble seg til en lang rekke radiostasjoner.

De grunnleggende funksjonene er ikke så veldig forskjellige fra det vi er vant til fra andre programmer. Du kan søke gjennom harddisken din etter mediafiler, lage spillelister, og når du hører på musikk får du servert informasjon om artistnavn og tittel. Det samme gjelder når du hører på CD-plater. Ingenting utenom det vanlige, med andre ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer