Yahoo lanserer passord-fri innlogging

En ny og enklere måte å logge inn på, ifølge selskapet.

MOBILEN SOM HJELPEMIDDEL: Stadig flere benytter mobilen til innlogging i nettjenester. Yahoo er siste selskap i rekken. Foto: ALL OVER PRESS
MOBILEN SOM HJELPEMIDDEL: Stadig flere benytter mobilen til innlogging i nettjenester. Yahoo er siste selskap i rekken. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med å huske passord? Yahoo har nå lansert en en innloggingsmetode som gjør at du slipper, og de kaller det første steg på veien mot en passordfri hverdag.

«On-demand passwords»

Yahoo kaller løsningen for «on-demand passwords», og den fungerer på den måten at hver gang du skal logge inn på Yahoo-kontoen, får du tilsendt en engangskode på mobilen som du må taste inn for å få tilgang.

Ikke helt ulikt hvordan det fungerer når du skal logge inn i nettbanken eller enn nettjeneste som for eksempel Altinn.

Totrinns-autentisering minus steg 1

- Dette er første steg på veien til fjerne passordet for godt, sa Dylan Casey, produktsjef i Yahoo, på en seanse under South by Southwest, ifølge Cnet.

Prosessen er ikke helt ulik såkalt totrinns-autentisering, hvor du først taster inn ditt eget passord, for så å måtte skrive inn ett passord du får tilsendt på mobilen av tjenesten du skal logge inn på.

Forskjellen er altså at første trinn er fjernet.

Hvorfor er det bedre?

Er du blant dem som bruker ett passord til alt og heller ikke bruker et passordprogram, kan et «on-demand»-passord forenkle hverdagen, siden du slipper å måtte huske egne passord selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer