Yamada DVX-6000

Denne DVD-spilleren støtter en imponerende liste av film- og musikkformater, og prisen er heller ikke avskrekkende.

Yamada DVX-6000
Publisert
Sist oppdatert

DivX og MPEG4 ser ut til å bli den store vinneren på DVD-fronten denne høsten. Vi er alt godt vant med at DVD-spilleren tar hjemmebrente video-CDer, enkelte viser også JPG-bilder, og nå står altså MPEG-4 for tur.

En spillefilm på én CD-plate

DivX og Xvid er formater som bygger på MPEG-4 standarden, og som har blitt ekstremt populære de siste par årene, først og fremst for DVD-kopier. I likhet med MP3 tåler disse formatene meget høy komprimering uten at kvalitetsforskjellene vil bli merkbare for "vanlige" øyne og ører. I praksis betyr det at du kan få plass til en 2-timers spillefilm på én CD-ROM, og metodene for kopieringen blir stadig enklere.

I Norge er det i skrivende stund fullt lovlig å ta sikkerhetskopier av filmer man eier selv, til eget bruk.

Imponerende liste

Vi har tidligere testet DivX-kompatible DVD-spillere fra KiSS Technology og Mecotek, og denne gangen har vi sett nærmere på en spiller fra tyske UMAX, som bærer navnet Yamada (må ikke forveksles med Yamaha). Dette er så langt den rimeligste spilleren vi har sett (koster rundt 1.700 kroner inkl mva), men støtten for forskjellige formater er det derimot lite å utsette på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer