Yamaha CRW-F1

Dette er en tidligere testvinner, den var den raskeste CD-brenneren vi hadde testet, og den introduserte også en ny æra i bruk av CD-brennere. I tillegg har den en finesse med både underholdningsverdi og praktisk funksjon.

Publisert

Spesifikasjonene tyder på at dette seneste framstøtet fra Yamaha ikke er noen sinke i klassen. Det er ikke alltid at høye spesifikasjoner holder vann ved praktisk testing, men i dette tilfellet gjør de det.

Brenning av CD-R håndteres med opptil 44x, lesing av CD også med 44x og brenning av CD-RW med hele 24X. Spesielt det siste er et stort sprang i forhold til de fleste andre brennere på markedet, som fremdeles bare kommer opp i 12X på CD-RW.

Tidligere Yamaha-brennere har dessuten vært heftet av sjenerende unoter i form av kraftige vibrasjoner og tilhørende støy. Heldigvis er dette også historie, denne nyeste generasjon brenner oppførte seg helt eksemplarisk.

Installasjon og nye finesser

Vi testet retail-versjonen for intern montering, det vil si den komplette pakken med programvare, media, kabler og monteringsskruer.

Formatet er standard, det mest iøynefallende som skiller den ut fra andre brennere er den blå lysdioden som indikerer aktivitet. Lyset fra denne siver også ut av de to spaltene i front – svært trendy og moderne.

Programvaren er Nero og InCD, og installasjon av begge foregikk uten problemer på vår testPC med Windows XP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer