Yamaha CRW4260t

Yamaha er stor sett kjent for å produsere musikkinstrumenter. De er likevel ikke noen nykommer som produsent av CD-brennere. Hvis du virkelig skal ha et produkt som har alt, er CRW 4260t noe for deg. Den støtter både 4X-brenning og 2X CD-RW.

Publisert

Yamaha skryter av CD-ROM-ytelsen til denne leseren i bruksanvisningen, men det er en overdrivelse å kalle 6X raskt i dag. Riktignok er Yamaha den raskeste av de tre brennerne med 6X-lesehastighet som vi har testet. Det skyldes at den holder denne hastigheten fra start til slutt.

Som CD-brenner er Yamaha i toppklassen, siden dette er den eneste 4X-brenneren som også støtter CD-RW. Den har en stor buffer på 2 MB som sørger for stabil og jevn brenning. SCSI-grensesnittet bidrar til dette. Heldigvis leveres den med en praktisk skuff istedenfor caddy.

Yamaha støtter "Disc-at-once" og bruker relativt kort tid på å rippe en musikk-CD. Med litt over 14 minutter er det anstendig for en 6X-leser. Yamahas store ulempe er den høye prisen. For bare noen få hundrelapper ekstra kan du faktisk kjøpe både en Teac og en Philips. Med disse to enhetene får du den samme funsjonaliteten i tillegg til mye raskere lesing (Teac) og enklere kopiering mellom dem.

Yamaha leveres med Adaptecs Easy CD Creator, som er et utmerket program. Du får også Adaptecs DirectCD, som lar deg bruke CD-RW-diskene dine som store disketter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.