Yamaha CRW4416E

Yamaha er kjent for å produsere musikkinstrumenter, men har også produsert CD-brennere i en årrekke. Denne EIDE-brenneren skriver både CD-R og CD-RW med 4X-hastighet.

Publisert

Dette er EIDE-utgaven av brenneren som vi kåret til 906">best i test i begynnelsen av desember 1998. I skrivende stund er 1831">Yamaha CRW4416S med SCSI-grensesnitt fortsatt best i test.

Ikke lenger unik

Yamaha er ikke lenger den eneste produsenten av brennere med 4X CD-RW. 3524">Sony CRX120E har kommet etter. Sony har i tillegg 24X-lesing og et bedre utvalg programvare.

Til Yamahas forsvar må det sies at den er en del rimeligere enn Sony akkurat nå. Da Yamaha lanserte denne serien var den meget dyr, men prisene har falt til nesten det halve på de seks månedene den har vært på markedet.

Det finnes også andre leverandører som har 4X CD-RW på programmet. Philips leverer CDRW400 som er produsert av Yamaha og dermed identisk med denne og HP leverer CD-Writer Plus 8200i som er identisk med Sony CRX120E. Begge er inne på DinSides testlab og vil bli testet i nær fremtid.

Hva er best: SCSI eller EIDE

Yamaha CRW4416S og CRW4416E er helt identiske hvis vi ser bort fra grensesnittet. For virkelig proff CD-brenning er det bare SCSI som gjelder, men hvis du har dette som hobby og ikke vil betale for en SCSI-kontroller vil EIDE gjøre nesten samme nytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.