Yamaha CRW4416S

Yamaha er kjent for å produsere musikkinstrumenter, men er også store innen CD-brennere. Denne brenneren er den aller første som støtter 4X CD-RW-skriving, og oppnår dobbelt så god ytelse som alle sine konkurrenter på dette.

Publisert

Vi kalte Yamahas forrige CD-brenner 888">CRW 4460t, den komplette CD-brenner som hadde alt. Siden har konkurrentene gått forbi. Yamaha slår nå kraftig tilbake med en brenner som foreløpig er uten konkurrenter. Den eneste vi har hørt om er 1710" target="_top">Verbatim 4420, men den er ennå ikke tilgjengelig for salg i Norge. Yamaha CRW 4416S har vært i salg siden 17. november, og finnes på lager hos distributøren.

Ytelse som forventet

Skriveytelsen til Yamaha CRW 4416S er akkurat som vi regnet med. 4X-brennere brenner en plate på 20 minutter. Med bare noen få sekunders avvik stemte det for CD-RW også. Slettingen av CD-RW har også blitt dobbelt så rask, og er nå nede i bare ett minutt.

Yamaha har også en hurtigbuffer på 2 MB. Det øker stabiliteten, og kan spare deg for mange ubrukelige plater hvis du har en tungt belastet maskin. 2 MB er dobbelt så mye som de nærmeste konkurrentene.

Leseytelsen på 16X gjelder bare på slutten av CDen. I motsetning til 12X-leserne starter den lavt og øker på etterhvert. Som grafen viser, starter den på 10X som er identisk med 1477" target="_top">HP CD-Writer 8100i og 1604" target="_top">Sony CRX100E. Alle tre øker farten utover platen, men Yamaha flater ut mye tidligere enn de to andre. På aksesstiden kommer Yamaha til kort. Sony og HP har faktisk bedre aksesstid enn de oppgir. For Yamaha er det motsatt. Til slutt er forskjellen ganske stor. Ytelsen på ripping av en musikk-CD er helt i toppklasse. I motsetning til det vi er vant til, øker Yamaha hastigheten på rippingen utover platen. Ytelsen på ripping ser ut til å følge økningen i leseytelse utover platen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.