Yamaha CRW6416S

Selv om ingen av funksjonene som Yamahas nyeste toppmodell kan by på, er unike i seg selv, er det første gangen alle disse funksjonene er samlet i ett produkt. CRW6416S gir deg derfor kompromissløs ytelse på alle områder.

Publisert

Tidligere har vi sett 6X-brenning av CD-R-plater i Teac-produserte 3738">Waitec WT624, men den støtter ikke CD-RW. Både 2255">Plextor PlexWriter 8/20 og 1909">Rimax CDR820 brenner med hele 8X, men støtter heller ikke CD-RW. Av de som støtter CD-RW, er det ingen som brenner CD-R raskere enn 4X. Det har endret seg nå.

Raskeste 6X til nå

Det kom faktisk som en overraskelse på oss at Yamaha brant en CD-R-plate på 6X en god del raskere enn 3738">Waitec WT624. En forskjell på hele 37 sekunder er det største avviket vi har målt noensinne mellom to brennere med samme X-angivelse. Waitec med sine 13 minutter og 22 sekunder er to sekunder fra det vi matematisk kunne forvente oss. Yamahas 12 minutter og 45 sekunder er derfor bedre enn spesifikasjonen. Forskjellen består i at Yamaha er raskere til å komme igang og å avslutte CDen med TOC (table of contents). Selve brenningen går med korrekt hastighet på 900 KB pr. sekund.

Bruk riktige plater

Selv om de fleste CD-R-platene i dag støtter minst 6X og etterhvert også 8X-brenning, er det ikke alle som gjør dette. Vi testet med en HP-plate som er spesifisert til 1X, 2X og 4X. Yamahas brenner er i stand til å lese ut platens egenskaper og avviser platen. Adaptec Easy CD Creator 3.5 tror at platen er full og "spytter" den ut ved å åpne skuffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.