Yamaha først ute med 4X CD-RW

Yamaha er en stor produsent av CD-R- og CD-RW-produkter. Nå utvider de produktspekteret med en rekke nye modeller. Den mest interessante av disse er CRW4416. Det er den aller første brenneren med støtte for 4X CD-RW, 4X CD-R og 16X CD-ROM-lesehastighet.

Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Publisert

CD-RW har hittil vært en ganske treg fornøyelse. Med 2X-hastighet har det tatt hele 40 minutter å fylle en slik plate. Det har Yamaha gjort noe med: Med 4X CD-RW-brenning vil dette nå kunne gå på halve tiden. Det er fortsatt et stykke igjen til hastigheten til ZIP-plater og lignende, men CD-RW kan nå lettere benyttes som et effektivt medium for å frakte data mellom to steder som f.eks. kontor og hjemme-PCen.

Rask som CD-ROM

Yamaha har også økt hastigheten på lesing av CD-plater til 16X. Selv om det er et stykke igjen til de raskeste 32X-leserne, vil det dekke behovet for mange brukere. Hvis aksesstiden på 160 ms holder mål i praksis, vil det være det beste vi har målt på våre tester.

Mer for pengene

Yamaha produserer heldigvis sine CD-brennere med skuff som et alternativ til caddy. Vi har allerede testet forrige modell fra Yamaha - CRW4260t. Den kom godt ut, men har litt høy pris i forhold til konkurrentene. Distributed Computing (tlf. 67 53 12 20), som er den norske distributøren, antyder at prisen på CRW4416 kan bli ca kr 5000,- (kr 6150,- inkl. mva.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer