Yamaha NX-A01

Denne lille kuben sørger for mobillyd med positivt fortegn.

Yamaha NX-A01
Publisert
Sist oppdatert

For en som for 23 år siden brukte alle konfirmasjonspengene sine til å kjøpe stereorack bestående av platespiller, kassettspiller og radio med skruknott, er det fascinerende å se hvordan musikk konsumeres i 2009.

For mange er det PC-en som har erstattet musikkanlegget på gutterommet, og mobil- eller MP3-spilleren er førstevalg når man er på farten. Men stadig dukker det opp høyttalerløsninger som sammen med mobiltelefoner og MP3-spillere utgjør en komplett musikkløsning i hus og heim.

Her finnes et utall forskjellige løsninger på markedet. iPod-dokkene er velkjente, men også PC-høyttalere og radioer med minijack-inngang kan brukes for å formidle lyd til flere enn deg selv.

En liten kube

Og for dem som er opptatt av at høyttaleren skal ta minst mulig plass, kan Yamaha Yamaha NX-A01 være en interessant løsning.

Det er snakk om en kube på ca 8 x 8 x 8 cm som veier 310 gram, med to høyttalere, hver på 4W, som peker i hver sin retning. I tillegg finnes en minijack-inngang på baksiden og knapper på toppen.

Enkel betjening, OK lyd

Betjeningen er imidlertid svært enkel, og begrenser til av/på og lyd opp/ned. Du har med andre ord ingen innstillingsmuligheter hva angår lydbildet, dette må du eventuelt styre fra MP3-spilleren, mobilen eller hva du nå måtte velge å koble til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer