Yoono - sosiale nettverk satt i system

Glimrende nettlesertillegg gjør det enkelt å være sosial.

Yoono - sosiale nettverk satt i system
Publisert
Sist oppdatert

En ikke ukjent søkegigant ved navn Google er overbevist om at programmer som du laster ned og installerer lokalt på PC-en, snart vil erstattes av online-alternativer i nettleseren. og da snakker vi rund baut. Og vi er allerede langt på vei.

Utfordringen blir å samle og presentere de forskjellige nettjenestene vi benytter oss av, på en fornuftig og oversiktlig måte, uten å måtte åpne en egen nettside for hver av dem. Ikke minst gjelder dette sosiale tjenester som Facebook, Twitter, Flickr og lignende, der bruken har eksplodert de siste par årene.

Les også: De idiotiske Facebook-tabbene

Opptar ubrukt plass

Det er her Yoono kommer inn i bilde. Dette er en såkalt sidebar i nettleseren som gir deg rask tilgang til sosiale nettverk, epost, musikk og søk, uten å beslaglegge for mye av skjermflaten. Siden de fleste av oss har brede skjermer behøver ikke Yoono gå på bekostning av noe i det hele tatt, da de fleste applikasjoner og nettsider uansett ikke utnytter bredden fullt ut.

Helt til venstre finner du ikoner for tjenesten du abonnerer på, samt en "Share-knapp" for rask deling av nettsider på for eksempel Twitter og Facebook. Tjenestene inkluderer alle de vanligste sosiale nettverkene inkludert Windows Live Messenger, musikk via Last.fm og imeem.com, og epost fra Gmail, Yahoo! og Windows Live Hotmail. I tillegg har du en egen søkeknapp, og kan foreta søk i alt fra Google, via Wikipedia til shoppingtjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.