– YouTube får betalingskanaler

Går i strupen på TV-selskaper og kringkastere, hevder Financial Times.

Heldigvis slipper du å betale for å se spektakulære videoklipp laget av DinSides testpanel, også i fremtiden. Men alt vil ikke lenger være gratis på videotjenesten.
Heldigvis slipper du å betale for å se spektakulære videoklipp laget av DinSides testpanel, også i fremtiden. Men alt vil ikke lenger være gratis på videotjenesten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens desidert mest brukte videotjeneste heter selvfølgelig YouTube. Heleid av Google, milliarder av brukere - men fortsatt ikke noen pengemaskin, skriver Berlingske Tidende.

Det håper imidlertid Google skal bedre seg i fremtiden. Selskapet går nemlig med planer om å ta betalt for en del av innholdet, skal vi tro avisens kilder Financial Times og reklameselskapet AdAge.

Les også: Her er fremtidens videoformat

Kvalitetskanaler

Men hvis du nå frykter at det vil koste penger å se på komiske hjemmeopptak og musikkvideoer, kan du bare senke skuldrene - i hvert fall inntil videre. Ifølge avisen er det derimot snakk om å opprette spesielle YouTube-kanaler med ymse kvalitetsinnhold. I forbindelse med planene skal YouTube blant annet ha tatt kontakt med en rekke uavhengige produksjonsselskaper, for å forhøre seg om hvilket innhold de eventuelt kan levere til disse kanalene.

Kringkasting eller strømming: Når blir TV på nett en revolusjon?

YouTube kan dermed ende opp med å bli en stor trussel for de tradisjonelle TV-selskapene og kringkasterne, og en direkte konkurrent til mange streamingtjenester som allerede eksisterer på nett - i hvert fall hvis prisanslagene viser seg å være korrekte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer