YouTube fjerner støtte for 3. generasjon Apple TV

Men det finnes en omvei.

GÅTT UT PÅ DATO: Har du denne modellen av Apple TV, kan du ikke lenger bruke YouTube-appen.
GÅTT UT PÅ DATO: Har du denne modellen av Apple TV, kan du ikke lenger bruke YouTube-appen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YouTube har droppet støtten for tredje generasjon Apple TV. Denne utgaven av Apples TV-boks ble først lansert i 2012, så det kommer ikke som noen stor overraskelse at det skjer.

Dette er den siste modellen som kom med den gamle fjernkontrollen i aluminium - før Apple gikk over til en berøringsbasert variant med stemmestyring.

Du kan fremdeles bruke YouTube-appen på fjerde- og femtegenerasjonsmodellene, Apple TV HD og Apple TV 4K.

Bruk AirPlay i stedet

Har du fremdeles tredje generasjon Apple TV, vil det riktignok la seg gjøre å se innhold fra YouTube. Alternativet er å strømme trådløst fra iPhone eller iPad via AirPlay.

Dette gjør du ved å starte YouTube-appen på en av disse enhetene, finne videoen du vil spille av, trykke på castikonet og velge AirPlay. Så velger du Apple TV-enheten du vil se videoen på.

Ny modell på vei?

Ifølge The Verge er ikke YouTube den første tjenesten til å droppe støtten for de eldste Apple TV-modellene. HBO gjorde det samme både andre- og tredjegenerasjonsboksene i fjor.

Vurderer du å oppgradere boksen din, ryktes det for øvrig at Apple snart kommer med en ny modell i løpet av våren - så det kan være smart å vente med å kjøpe ny.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer