YouTube fjerner støtte for 3. generasjon Apple TV

Men det finnes en omvei.

GÅTT UT PÅ DATO: Har du denne modellen av Apple TV, kan du ikke lenger bruke YouTube-appen.
GÅTT UT PÅ DATO: Har du denne modellen av Apple TV, kan du ikke lenger bruke YouTube-appen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YouTube har droppet støtten for tredje generasjon Apple TV. Denne utgaven av Apples TV-boks ble først lansert i 2012, så det kommer ikke som noen stor overraskelse at det skjer.

Dette er den siste modellen som kom med den gamle fjernkontrollen i aluminium - før Apple gikk over til en berøringsbasert variant med stemmestyring.

FRA 2012: 3. generasjon Apple TV er snart ti år gammel. Foto: Apple
FRA 2012: 3. generasjon Apple TV er snart ti år gammel. Foto: Apple Vis mer

Du kan fremdeles bruke YouTube-appen på fjerde- og femtegenerasjonsmodellene, Apple TV HD og Apple TV 4K.

Bruk AirPlay i stedet

Har du fremdeles tredje generasjon Apple TV, vil det riktignok la seg gjøre å se innhold fra YouTube. Alternativet er å strømme trådløst fra iPhone eller iPad via AirPlay.

Dette gjør du ved å starte YouTube-appen på en av disse enhetene, finne videoen du vil spille av, trykke på castikonet og velge AirPlay. Så velger du Apple TV-enheten du vil se videoen på.

AIRPLAY: Heldigvis fungerer fremdeles AirPlay-strømming i YouTube-appen, selv om dette ikke er en like fullgod opplevelse. Skjermbilde: Kirsti Østvang
AIRPLAY: Heldigvis fungerer fremdeles AirPlay-strømming i YouTube-appen, selv om dette ikke er en like fullgod opplevelse. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Ny modell på vei?

Ifølge The Verge er ikke YouTube den første tjenesten til å droppe støtten for de eldste Apple TV-modellene. HBO gjorde det samme både andre- og tredjegenerasjonsboksene i fjor.

Vurderer du å oppgradere boksen din, ryktes det for øvrig at Apple snart kommer med en ny modell i løpet av våren - så det kan være smart å vente med å kjøpe ny.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer