YouTube-kommentarfelt stenges

YouTube stenger kommentarfelt under barnevideoer

Kommentarfeltene stenges under de aller fleste YouTube-videoer med barn. Årsaken er avsløringer av lenker og kommentarer som skal være skrevet av pedofile.

STENGES: YouTube stenger kommentarfelt under barnevideoer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STENGES: YouTube stenger kommentarfelt under barnevideoer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

– Ingenting er viktigere for oss enn å ivareta sikkerheten til unge mennesker på plattformen, skrev YouTubes toppsjef Susan Wojcicki på Twitter torsdag.

Selskapet opplyste at det begynte prosessen med å stenge kommentarfeltene forrige uke. Mulighetene for brukerkommentarer skal allerede være fjernet fra flere titalls millioner videoer.

Arbeidet vil trolig ikke være fullført før om flere måneder. Heretter vil bare et begrenset antall YouTube-kanaler få lov til å ha kommentarfelt under videoer med barn – og en forutsetning vil være at kommentarene modereres.

Bakgrunnen for den omfattende endringen er avsløringer om at pedofile skal ha skrevet kommentarer under barnevideoer. Youtuberen Matt Watson beskrev i forrige uke hvordan det i kommentarfelt også er lagt inn lenker til overgrepsbilder av barn.

Avsløringene fikk viktige annonsører som Nestlé, AT&T og Epic Games til å trekke sine annonser fra YouTube.

YouTube har også utfordringer med kommentarfelt under andre typer videoer, hvor hatprat og konspirasjonsteorier har skapt bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer