YouTube vil bli videosjappe

Blir stedet hvor du vanligvis ser babyer flire og skateboardere gå på trynet, også stedet hvor du ser Brad Pitt?

BASTERD: Quentin Tarantinos fabelaktige "Inglourious Basterds" er foreløpig bare å finne på kino, men kanskje blir den også å se på YouTube en gang i framtida?
BASTERD: Quentin Tarantinos fabelaktige "Inglourious Basterds" er foreløpig bare å finne på kino, men kanskje blir den også å se på YouTube en gang i framtida? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke en gang videogiganten YouTube har sluppet unna nedgangstidene i annonsemarkedet for Internett.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de ifølge LA Times har tilbrakt flere måneder i det tabloidene ville kalt hemmelige samtaler med flere av de store, amerikanske filmselskapene.

Sony og Warner Bros?

Det inkluderer kjente navn som Sony Pictures, Warner Bros og Lionsgate, og samtalene dreier seg om videostreaming av filmer via YouTube i samme øyeblikk som DVD-utgaven blir tilgjengelig på markedet.

Hvordan YouTube har tenkt å organisere en slik videoutleietjeneste, hvilke land den eventuelt blir tilgjengelig i, og hvilke priser det er snakk om, er fortsatt i det blå.

Det som derimot er kjent er at verken DVD eller filmbillettsalget lenger har piler som peker oppover, og at Hollywood sannsynligvis er mer enn klar for å søke mot nettalternativer for filmdistribusjon.

Opprydding

Det finnes allerede en rekke ulike, digitale filmutleietjenester, også i Norge, men YouTube har med sine 437 millioner besøkende hver måned et unikt utgangspunkt for å skaffe kunder til en betalingstjeneste for streaming av spillefilmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.