Surface Laptop Go

Ypper seg mot Chromebook

Men styr unna den rimeligste modellen.

SURFACE LAPTOP GO: Microsofts nye Surface plasserer seg som en konkurrent mot Chromebookene. Foto: Microsoft
SURFACE LAPTOP GO: Microsofts nye Surface plasserer seg som en konkurrent mot Chromebookene. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

Høsten markerer storslipp for nye PC-er og Microsoft, som også er aktuell med Xbox Series X|S, er blant dem som introduserer nye tilskudd i årets siste kvartal.

Noe overraskende er det hverken snakk om Surface Laptop 4 eller ny Surface Pro – disse må du nok vente på til neste år – men faktisk en Surface Laptop Go og en oppdatert Surface Pro X.

Surface Laptop Go

Microsoft bruker «Go»-navnet på sitt rimeligere Surface-nettbrett, og nå får også Surface Laptop sin Go-modell.

Surface Laptop Go har en 12,4-tommers PixelSense-skjerm på 1536 x 1024 piksler, som naturligvis 3:2-størrelsesforholdet Microsoft er blitt så kjent for. Den er med andre ord mindre enn Surface Laptop 3 hvis skjerm er 13,5 tommer.

Utformingen er også forskjellig og nykommeren har en base polykarbonatharpiks, altså plast, mens topplokket er i aluminium.

PC-en kommer med Windows 10 S Mode forhåndsinstallert, det betyr at du kun kan installere apper fra Microsoft Store, men du kan oppgradere gratis til vanlig Windows 10 dersom du ønsker det.

Dette indikerer langt på vei at Microsoft trapper opp kampen mot Google Chromebook, som er kjent for å være rimeligere og mer lettkjørte enn vanlige PC-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.