Ytelse, bildekvalitet og konklusjon

TEST: Mellomvekteren fra Nikon kan lett forveksles med en tungvekter. Det beste kameraet under 10.000 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Ser vi på ytelsen først, starter kameraet på et blunk - 18 hundredeler oppgis av Nikon, og det ser vi ingen grunn til å betvile. I motsetning til f.eks. Sony Alpha og EOS 400D, ristes ikke bildebrikken, som på disse kameraene bruker et lite sekund dersom det gjøres ved oppstart. 18 hundredeler kan i praksis ses bort i fra - kameraet er klart til dyst før du får løftet det til øyet uansett.

Når det gjelder seriefotografi, oppgir Nikon at kameraet tar 3 bilder pr sekund opp til 100 bilder (JPEG, stor, normal kvalitet), men vi fikk en følelse av at det gikk noe tregere, som vi fikk bekreftet i følgende test: Vi tok bilde av en stoppeklokke på skjermen (slik vi pleier å gjøre det når vi tester seriefoto) og regnet etterpå ut hvor mange bilder vi hadde tatt på hvor mange sekunder.

3 bilder pr sekund?

Resultatet ble at vi fikk tatt 45 bilder på 24,3 sekunder, eller cirka 1,85 bilder i sekundet. Dette gjaldt både med fine og normal kvalitet. I teorien skal minnekortet vi brukte være raskt nok - et Twinmos Ultra-X 150x, og uansett burde de første bildene gå unna med 3 pr sekund så lenge det er plass i bufferet; noe som ikke var tilfelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer