Ytelse, karakterer og konklusjon

Vi har allerede blitt bortskjemte med hensyn til ytelse og batterilevetid på Centrino-PCer. Inspiron 500M er bra, men når ikke helt opp mot de beste.

Publisert
Sist oppdatert

Inspiron 500M har prosessorvifte, men vi har aldri opplevd at den har startet – selv under meget høy prosessorbelastning. Det kommer en lav summelyd fra maskinen som knapt kan merkes. Ulempen er at maskinen blir temmelig varm å ha i fanget etter en stund – og vi vet ikke om dette er årsaken, men vi har opplevd full krasj med blå stoppskjerm ved tre anledninger under testperioden. Det kan selvsagt skyldes mange andre faktorer, som for eksempel er relatert til programvaren som er installert.

Rask harddisk

Når det gjelder generell ytelse er det lite å utsette på maskinen – den yter som de fleste andre Pentium M-maskiner, dvs meget bra, og langt høyere ytelse pr MHz enn Pentium 4. Harddisken fra Hitachi er en av de kjappeste 2,5”-diskene vi har testet – og det spiller selvsagt en stor rolle for totalytelsen.

Den integrerte grafikkløsningen fra Intel er derimot ikke spesielt sprek – men den duger til kontorbruk, enklere 3D-spill og video.

Skuffende batteri

Batterilevetiden er derimot skuffende i forhold til andre Centrino-maskiner vi har testet; vi kjørte vår batteritest flere ganger for å forsikre oss om at vi ikke hadde gjort noen feil; hver gang endte vi på mellom 3 timer og 3 timer og 20 minutter. Det er for så vidt godkjent, men langt bak f. eks Acer Travelmate 800.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer