Ytelse, karakterer og konklusjon

På innsiden sitter det en 1,3 GHz-utgave av den nye Pentium M-prosessoren. Det er den svakeste prosessoren i denne familien, men la deg ikke lure av lavt turtall.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (OPPSUM88106)]

Pentium M-prosessoren krever lite strøm, og utvikler lite varme. Dermed avtar behovet for viftekjøling, og derfor er EasyNote så å si lydløs. Bare i de mest prosessorkrevende testene opplevde vi at den støysvake viften startet, men den stoppet umiddelbart etter at oppgaven var ferdigkjørt. Behagelig.

Våre tester viser at prosessoren yter omtrent som en 2,0 GHz Pentium 4, og det er ikke bare oppsiktsvekkende, det er sannsynligvis mer enn nok prosessorkraft for de aller fleste behov.

Minnestørrelsen er 256 MB, og det kunne godt ha vært 384 eller 512 for optimal kjøring i Windows XP, spesielt hvis du kjører flere programmer samtidig. Du kan uansett oppgradere med mer minne etter hvert, denne maskinen tar maks 1 GB minne (DDR).

Grafikk

Den integrerte grafikkløsningen fra Intel er kanskje det svakeste punktet på denne PCen, og selv om den overrasket oss med bedre ytelse enn forventet, vil dette neppe være godt nok for entusiaster som ønsker maks detaljer i høye oppløsninger i sine 3D-spill.

Batteri

Batterilevetiden viste seg å være meget god; med 4 timer og 19 minutter passerer den de fleste Pentium 4-baserte PCen med minst én time. I skrivende stund er det bare Acer Travelmate 800 som har holdt ut lenger.

Klikk på lenken Tekniske detaljer i oppsummeringsboksen for detaljer omkring maskinvaren og ytelsestestene.

Konklusjon

Utstyrs- og ytelsesmessig er dette en "midt-på-treet" PC, sammenlignet med de andre Centrino-PCene vi har testet. Designmessig er det etter vår mening en av de peneste, og totalt sett er det ingen tvil om at dette er en PC som gir deg en flott kombinasjon av lav vekt, god ytelse og pent ytre - verdier som sannsynligvis står høyt i kurs hos mange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer