Ytelse, karakterer og konklusjon

PCen er utstyrt med en mobilutgave av Celeron-prosessoren fra Intel. Ingen tvil om at den gir meget god ytelse for pengene, men hva med grafikkløsningen fra ATI?

Publisert
Sist oppdatert

Mobilutgaver av Intel og AMD-prosessorer yter vanligvis litt mindre enn sine stasjonære søsken. På den annen side er mobilprosessorer mindre batterihungrige, og utvikler mindre varme - noe som normalt betyr mindre behov for viftekjøling, og dermed en stillere PC.

Det stemmer ikke helt på Pavilion ZE4278.

Viftesus

Her går viften mer eller mindre konstant, noe som i teorien ikke skulle være nødvendig, i hvert fall ut fra våre erfaringer fra andre modeller basert på samme prosessor. Viften avgir en del støy, men går heldigvis på samme hastighet hele tiden, noe som gjør den lettere å overse. Men vi ble helt klart overrasket og skuffet over vifteløsningen.

Til gjengjeld blir PCen knapt lunken, noe som gjør at den aldri blir ubehagelig å ha på fanget. Vi har ikke verktøy for å måle støynivået, men sammenlignet med en typisk stasjonær PC som står på gulvet, blir du neppe skremt av viften på denne PCen.

God generell ytelse

Når det gjelder ytelse, oppnådde vi omtrent samme tall som på bærbare PCer basert på 1,8 GHz Mobile Pentium 4-prosessor, eller AMD Athlon 1800+. Det betyr mer enn nok kraft til alle vanlige PC-oppgaver. Vi opplevde ikke at den reagerte tregt eller hang under vår testing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer