Ytelse og batteri

Publisert
Sist oppdatert

Minibærbare er ikke PC-er for deg som har spesielle krav til ytelse, for prosessorene som driver disse maskinene har hovedfokus på lavt strømforbruk - her er det Intels prosessor med navnet Atom @ 1,6 GHz som sitter i både Acer og MSI sin maskin, mens Eee PC 900 har en litt eldre type prosessor: en Intel Celeron M ULV 353 @ 900 MHz.

Det høres jo ut som rått parti på papiret, men det er ikke tilfelle.

Den nye Intel Atom er nemlig et helt annet dyr enn den aldrende ULV (Ultra Low Voltage)-prosessoren Celeron M 353, og som nevnt er det lavt strømforbruk som er prioritert over ytelse. Det betyr at den ikke jobber like effektivt (men er mer strømgjerrig) som Celeronen på visse typer operasjoner, men til gjengjeld har den også teknologi som SpeedStep og Hyper-threading, noe Celeronen mangler.

For å spare strøm når Eee PC 900 er koblet fra strømnettet senkes i stedet klokkefrekvensen fra 900 til 650 MHz. Dynamisk svitsjing, slik vi finner på Atom-prosessoren i form av SpeedStep, har den altså ikke. Merk at ytelsestestene under er gjort med strømmen plugget i, altså med Celeronen @ 900 MHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer