Ytelse og konklusjon

Den er ikke verdens raskeste bærbare, men er det egentlig viktig?

Publisert
Sist oppdatert

Som er tilfelle med de fleste små og lette bærbare så er det det ikke ytelsen som har førsteprioritet. I ThinkPads tilfelle går det på kvalitet, pålitelighet, vekt og batterilevetid.

I det hele tatt er prosessor- og grafikkløsningen i X300 litt utenom det vanlige. Prosessoren, som kalles Core 2 Duo L7100, er en spesiell sak har vi ikke sett i noen annen maskin, og grafikkortet er underklokket i forhold til en standard GMA X3100.

Men er spilling eller tunge kalkulasjoner din greie så kjøper du uansett ikke en liten ThinkPad - denne er mest for folk på farten.

X300 er selvfølgelig ikke alene om å tilby portabilitet og lang batterilevetid. Vi nevnte på forrige side MacBook Air, og for ikke så lenge siden kjørte vi også en test av 12-tommeren Portégé R500 fra Toshiba, som også er lettere enn X300.

For sammenligningens skyld har vi i tillegg til Toshibaen også sammenlignet med en helt annen type bærbar: Multicom Compal JFT00, en av to som fikk stempelet "beste PC-tilbud" til under 7.000 kroner, altså godt under en tredel av prisen for en X300.

Ytelse i PCMark05:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer