Ytelse og konklusjon

Hvordan står 9800 GTX seg mot de andre i familien?

Publisert
Sist oppdatert

På grunn av 9800 GTX' store fysiske fremtoning måtte Kåre denne gangen kjøres med ta innsiden ut, så å si. Ellers var alt ved det vanlige, og Kåre er utstyrt med en Core 2 Duo E6700, 2 GB DDR2-RAM og Intel 965P brikkesett for deg som lurer.

I denne sammenligningen har vi sett hvordan 9800 GTX står seg mot 8800 GTS 512 og 8800 GT.

ForceWare 174.74 ble brukt mot 9800 GTX, og alle tester er gjort med Microsofts Windows Vista. Programmene som er brukt i testingen er 3DMark og et par suiter fra PCMark Vantage fra Futuremark.

nVidia GeForce 9800 GTX

  1. Ytelse og konklusjon


Når det gjelder andre tester er resultatene fra følgende spill: Half Life 2 (Lost Coast), F.E.A.R., Company of Heroes og World in Conflict. Ytelsen måles i gjennomsnittlig antall FPS (frames per sekund). For en anstendig spillopplevelse kan vi si at 40-50 FPS er et minimum.

Ytelse og konklusjon

3DMark05 og -06:
Vi starter med 3DMark. Høyere poengsum er bedre:


9800 GTX tar en marignal ledelse forant 8800 GTS 512MB, ikke noe å skrive hjem om egentlig...

Ytelse og konklusjon

Half Life 2 (Lost Coast):


Her må vi skru på AntiAliasing og Anisotropic Filtering og kjøre de høyeste oppløsningene for å se forskjellen. Men i Half Life 2 er det likevel ikke noe poeng - alle disse kortene kjører dette spillet glatt uansett..

Ytelse og konklusjon

F.E.A.R.:


I F.E.A.R. er forskjellen - når den er der i det hele tatt - svært liten og uten særlig praktisk betydning i de oppløsningene vi kjører.

Ytelse og konklusjon

Company of Heroes:


Som på testen av 8800 GTS 512MB fant vi en litt snodig måling i 1280x1024 pikslers oppløsning, men ellers er det med Direct3D 10 (DirectX 10) skrudd på vi ser forskjellen. Spesielt stor er den dog ikke, 8800 GTS 512MB ligger på så å si samme nivå.

Ytelse og konklusjon

World in Conflict:


Testet på "Medium" innstillinger og 9800 GTX kommer ikke spesielt bra ut. Kan hende dette har med de ferske driverne å gjøre, men alt er mulig.

Ytelse og konklusjon

PCMark Vantage:


Vi har testet med to av suitene i PCMark Vantage, og en ting som kommer klart frem er at 9800 GTX er bedre på HD. Merk likevel at forbedringene her også skal ha med forbedringer gjort i driverne, og resultatene fra de to andre kortene er gjort med eldre driverversjoner.

Vurdering og konklusjon

Til å være kortet som tar over fra 8800 GTX og virkelig introduserer 9-serien er det vel egentlig ingen som blir spesielt imponerte over 9800 GTX. Kortet yter i de fleste tilfeller kun marginalt bedre enn sine forgjengere 8800 GT og 8800 GTS 512MB, så det er ingen grunn til storme til butikken for dette kortet. Med mindre du da alltid har ønsket å kjøre 3-veis SLI...

Ytelse og konklusjon


Den mest markante forskjellen vi kunne måle var i PCMark Vantage TV and Movies, der det er flere komponenter på datamaskinen som testes. I tillegg til grafikkortet er også prosessoren og harddisken viktig, og med tanke på at det kun er grafikkløsningen som er byttet i Kåre kan den markante økningen være et godt tegn for deg som har problemer med hakkete HD-avspilling. Vi har dog ikke fått testet dette ytterligere, så det er eventuelt noe om krever flere undersøkelser.

Et nVidia GeForce 9800 GTX får du i skrivende stund fra omtrent 2.500 kroner, men har du allerede et anstendig 8800-kort vil det altså ikke nødvendigvis gi deg noe særlig bedre ytelse i spill. Til sammenligning minner vi på at du kan spare opp til en tusenlapp ved å gå for et 8800 GT i stedet.

Vi minner dessuten om størrelsen - 9800 GTX er altså er 27 cm langt og går ikke like glatt inn i alle kabinetter. nVidia anbefaler også en strømforsyning på minst 450 Watt.

Vi retter en takk til Komplett, som lånte oss kortet fra EVGA til test.

Klikk her for å komme tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer