Ytelse og konklusjon

Kan egentlig det nye 8800 GTS-kortet være verd pengene over GT-modellen?

Publisert
Sist oppdatert

Vår test-PC Kåre har som vanlig fått jobben med å teste det nye grafikkortet. Kåre er ellers utstyrt med en Core 2 Duo E6700, 2 GB DDR2-RAM og Intel 965P brikkesett.

Vi sammenligner naturligvis med GeForce 8800 GT og "gamle" 8800 GTS.

Vi har brukt ForceWare 169.06 for å teste 8800 GTS 512MB. Alle tester er kjørt i Microsofts Windows Vista. Programmene som er brukt i testingen er 3DMark-programmer fra Futuremark, og vi har kjørt benchmarks med følgende spill: Half Life 2 (Lost Coast), F.E.A.R., Company of Heroes og World in Conflict. Ytelsen måles i gjennomsnittlig antall FPS (frames per sekund). For en anstendig spillopplevelse kan vi si at 40-50 FPS er et minimum.

Ytelse og konklusjon

3DMark05 og -06:
Vi starter med altså med 3DMark. Høyere poengsum er bedre:


I forhold til 8800 GT øker 8800 GTS 512MB poengsummene med omtrent 500 for 3DMark06 og 1.000 for 3DMark05. Ikke noe gigantisk hopp altså.

Ytelse og konklusjon

Half Life 2 (Lost Coast):


Her er det svært lite som skiller GT og den nye GTSen. Selv på høyere oppløsninger følger de hverandre med relativt liten margin, og her ser vi også tydelige forskjell sammenlignet med "gamle" GTS.

Ytelse og konklusjon

F.E.A.R.:


I F.E.A.R. finner vi mye av det samme - i praksis vil ikke forskjellen mellom GT og GTS 512MB være merkbar.

Ytelse og konklusjon

Company of Heroes:


Av en eller annen grunn ville ikke vårt kort yte bedre i 1280x1024 pikslers oppløsning, det kan skyldes de ferske driverne. Ellers finner vi de største forskjellene med Direct3D 10 (DirectX 10) skrudd på, men heller ikke her er forskjellen spesielt stor mellom GT og nye GTS - det er hovedsakelig den aldrende GTSen som sliter litt her.

Ytelse og konklusjon

World in Conflict:


Testet på "Medium" innstillinger (ja dette spillet er tungdrevet) ligger overraskende nok 8800 GT litt foran med Direct3D 10. Vi gjetter på driverne, men generelt er det uansett kun snakk om noen få FPS. Forskjellen til gamle GTS er mer markant, og i stil med hva vi har sett så langt.

Vurdering og konklusjon

Det var vel egentlig ingen tvil om at GeForce 8800 GTS 512MB skulle yte bedre enn 8800 GT. Med flere stream-prosessorer, samt raskere klokket kjerne og minne var vel egentlig bare spørsmålet hvor mye bedre enn GT det skulle være. Svaret er tydeligvis: "ikke så veldig mye".

Ytelse og konklusjon


Vi må selvfølgelig se økningen i ytelse mot pris - mens et GeForce 8800 GT med 512 MB minne koster omtrent to høvdinger, må du ytterligere opp ca 800 kroner for å få et 8800 GTS 512MB. I våre øyne er økningen i ytelse så liten at den ikke rettferdiggjør en slik prisøkning.

Det eneste som kan drive deg mot en GTS i skrivende stund er at markedet så å si er støvsugd for GT-kort, så dersom du hadde planer om å skaffe deg et til jul vil det muligens være enklere å plukke et nytt GTS.

Men på generelt grunnlag må vi altså si at så lenge prisen på et 8800 GTS 512MB ligger såpass langt over vil et GT-kort være et bedre kjøp dersom du er ute etter mest for pengene.

Vi retter en takk til Multicom, som lånte oss kortet fra Point of View til test.

Klikk her for å komme tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer