Ytelse og støy

Her ser vi hvordan maskinene står seg mot hverandre ytelsesmessig, og finner ut hvilken som støyer mest.

Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste bør ha fått med seg er det Intel som er kongen på prosessor-haugen for tiden og alle PC-ene i denne testen har også siste generasjon 45 nm dobbeltkjerne-prosessor (Wolfdale) fra Intel.

Datakjeden og Netshop har begge den populære Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz og 6 MB cache), mens Komplett har E8200 - identisk med E8400, men klokket litt lavere (2,66 GHz).

Lagt til 15.08.08: Komplett.no har oppjustert sitt tilbud til en E8400 og GeForce GTX 260 grafikkort. Ytelsen bør nå derfor ligge på samme nivå som Datakjedens tilbud.

Ikke all verden skiller altså de tre maskinene når det gjelder prosessorkraft, og de har alle 4 GB RAM.


Det betyr at forskjellen i ytelse i stor grad vil påvirkes av valget av grafikkort, samt litt av harddisk, minne og brikkesett.

Og husk at selv om vi kan måle forskjeller i ytelse er det gjerne ikke merkbart med mindre vi gjør oppgaver som fokuserer på en spesiell egenskap. Normalt sett vil de fleste brukere være mer enn fornøyd med en av PCene i denne testen.

Ytelse og støy

Prosessorkrevende oppgaver:
(Verdier i sekunder. Lavere er bedre.)


Komplett-maskinen henger ikke uventet litt etter...

Ytelse og støy

PCMark05:
(Høyere poengsum er bedre.)


PCMark05 måler ytelsen på maskinens enkeltkomponenter. Her er det Netshops PC som utmerker seg med grafikkytelse og en svært kjapp harddisk. (Merk forresten at Datakjedens oppgraderte harddisk yter noe bedre enn den som ble testet her.)

Ytelse og støy

3DMark06 og -05,
(Høyere poengsum er bedre.)


Denne ytelsestesten gir en god indikasjon på spillytelsen. Netshop-maskinen ligger hakket foran Datakjedens PC, mens Komplett.no sin løsning ikke helt kan holde tritt med både en litt svakere prosessor og grafikkløsning.

Ytelse og støy

PCMark Vantage:
(Høyere poengsum er bedre.)

Vantage bruker flere komponenter i maskinen for å måle hvor skikket den er til forskjellige oppgaver. For eksempel er ikke spillopplevelsen kun avhengig av prosessor og grafikkort, men også minne og harddisk for innlasting av brett og så videre.

Uansett viser Netshops PC seg til å være hakket bedre på de aller fleste plan, med Datakjedens løsning som en nummer to.

Støy

Folk flest ønsker seg billige PC-er med god ytelse og lavt støyvolum. Dessverre er det tre egenskaper som svært sjelden lar seg kombinere - men du kan få to av dem. Det betyr at billige og gode maskiner har en tendens til å støye litt, og det er også tilfelle for de vi har med her.

Ytelse og støyFra venstre: CoolerMaster Centurion (Datakjeden), Antec Nine Hundred (Komplett.no) og Netshop-kabinettet.

Men for all del, det er ikke katastrofalt. Best i testen er faktisk Netshops maskin, selv om den ikke akkurat kan kalles mirakuløst stillegående. Her er det forresten ingen vifte bakerst i kabinettet, så strømforsyningen må ta jobben med å bli kvitt det meste av varmluften. Kjølingen er altså ikke optimal, men det holder likevel for disse komponentene.

Antec Nine Hundred, lys- og kjølemonsteret fra Komplett.no, må vel sies å støye mest. Men det er ikke noen ulyder å spore, og stuer du kabinettet godt under pulten kan det være at du ikke legger spesielt merke til den jevne susingen det er snakk om.

Mener du en støysvak PC er viktigere enn spillytelse kan du for øvrig sjekke ut Multicoms tilbud, siden de har lagt større vekt på det enn maskinene vi har testet denne gangen. (De har også i løpet av sommeren oppgradert grafikkortet til et (fremdeles passivt kjølt) GeForce 9800 GT.

Vi kårer det beste tilbudet -->

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer