Ytelse og støy

Her sjekker vi ut hvordan maskinene står seg mot hverandre og hvilken som støyer mest.

Publisert
Sist oppdatert

Alle maskinene i denne testen har ikke bare har siste generasjon 45 nm dobbeltkjerne-prosessor fra Intel - de kjører også på samme klokkehastighet. For dere som ikke har fått med dere er det altså Intel Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz og 6 MB cache), en svært populær (og stadig utsolgt) proessor.

Men likhetene stopper ikke der. Et grafikkort av typen GeForce 8800 GT fra nVidia er også noe som har funnet veien til alle test-PCene, så totalt sett forventer vi ikke den helt store forskjellen i ytelse mellom disse kandidatene.

Selv om prosessorer med flere kjerner nå er vanlig nye PCer er det slett ikke alle programmer som utnytter dette - for eksempel SuperPI og RazorLame. Hvis vi får lov til å minne om resultatene fra Q6600, den populære firekjernesprosessoren, så bruker den litt over 50 sekunder på SuperPI (2M).

Prosessorkrevende oppgaver:Verdier i sekunder. Lavere er bedre.

Her er det ikke store forskjellene, men det er et eller annet med Netshop-maskinen...

PCMark05:Høyere poengsum er bedre.

Ikke uventet får vi jevnt over gode resultater, men som over skiller PCen fra Netshop seg ut og blir vår første testmaskin som går over 9.000 poeng i PCMark05 (alle setter egentlig rekord her...).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer