Ytelse og støy

Publisert
Sist oppdatert

Som vi allerede har nevnt er disse PCene arbeidsjern du strengt tatt ikke trenger dersom du ikke har tenkt å bruke dem til noe litt krevende.

Komplett.no og Multicom serverer løsninger med Intel Core 2 Quad-prosessorer, altså med hele fire prosessorkjerner. Per i dag er det svært få programmer som lar deg utnytte alle disse kjernene på en gang, men det er noe som sakte men sikkert vil komme. I skrivende stund vil derimot de færreste kunne merke forskjell på en prosessor med to eller fire kjerner til daglig bruk.

Husk også at selv om det er visse forskjeller i ytelse på maskinene er det gjerne ikke merkbart med mindre vi gjør oppgaver som fokuserer på en spesiell egenskap. I tillegg er dette spesielt fordi vi måler disse maskinene direkte mot hverandre. Normalt sett vil de fleste brukere være mer enn fornøyd med en av PCene i denne testen. Et lite unntak kan være spillytelse, men det skal vi se nærmere på lenger ned på siden.

Prosessorkrevende oppgaverVerdier i sekunder. Lavere er bedre.

Mange applikasjoner er lagd for å kun utnytte en kjerne, og det gjelder også SuperPI og RazorLame. Derfor hjelper det ikke med mange prosessorkjerner her, og Core 2 Duo'en @ 2,67 GHz som sitter i Datakjedens løsning ligger litt foran Quad-prosessorene @ 2,4 GHz. Men noen enorm forskjell er det så avgjort ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer