Ytelse og støy

Her måler vi PCene mot hverandre og ser i tillegg på støy.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan vel ikke lenger påstå at ytelse er noe stort problem på bærbare datamaskiner i denne prisklassen. Med moderne dobbeltkjerne-prosessorer og opp til to gigabyte med minne trenger vi ikke akkurat lure på om PCen klarer å komprimere musikk, redigere video eller se på DVD. Disse datamaskinene klarer fint å gjøre dette - samtidig om ønskelig.

Likevel er det jo en viss forskjell, og mange driver med intensive oppgaver som legger en del press på CPU eller grafikkprosessoren. Vi mener det derfor likevel er viktig å kunne belyse de forskjellige maskinenes sterke og svake sider.

Vi begynner med å se på resultatene i PCMark05, som går gjennom ytelsen til de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen.

Høyere poengsum er bedre: Totalt sett er det Aceren fra Multicom som kommer best ut, selv om den lider litt under AMD-prosessoren. Det dedikerte grafikkortet har her mye å si for det gode resultatet, og i tillegg er både minne- og diskoperasjonene litt raskere på denne PCen.

Våre funn i PCmark blir bekreftet av andre testprogrammer. Her med SuperPI (kalkulering av Pi) og RazorLame som koder om fra wav-filer til MP3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer