Ytelse og...

Hvilke kriterier skal vi gå etter når alle maskinene har lik ytelse?

Publisert
Sist oppdatert

Det byr på store fordele å teste åtte maskiner samtidig. Ved å se dem "side om side" kan vi matche ytelse, se om en skjerm er bedre enn en annen, hvilket tastatur som er best og så videre...

Men det største problemet er egentlig at det er svært mange likhetstrekk ved disse små modellene.

Ser vi for eksempel på ytelse (som ofte er en enkel og objektiv måte å blinke ut noen favoritter på) så får vi dette resultatet:

PCMark05, høyere poengsum er bedre:Det eneste ordentlige avviket her er harddisken til Fujitsu Siemens Amilo Mini, som er noe svakere enn de andre. Ikke det at vi merket noe til dette under vanlig, praktisk bruk.

Så vi har med vekslende hell lagt mer vekt på andre kriterier. Vi har forsøkt skille mellom maskinene ved å fokusere på byggekvalitet, batterilevetid, skjerm, viftestøy, vekt/størrelse, utstyrsnivå, tastatur og pekeplate.

Når vi sier med vekslende hell, da mener vi at det også har vært vanskelig å finne markante forskjeller mellom de bærbare med flere av disse kriteriene. Det er for eksempel ingen av maskinene som har en utpreget dårlig skjerm. Det er selvfølgelig nyanseforskjeller, men det er nødvendigvis noe som vil være når vi har så mange alternativer å sammenligne med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.