Ytelse, pris, karakterer og konklusjon

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (OPPSUM87947)]

Ytelsesmessig er det hevet over en hver tvil at Pentium III-prosessorene yter mer pr MHz enn Pentium 4. Det viser også våre ytelsestester, som viser at denne PCen yter omtrent som en gjennomsnitts PC basert på Mobile Pentium 4 på 1,5-1,6 GHz. Grafikkytelsen er svak i 3D, men det er tross alt ikke spillentusiastene PCen er myntet på.

Tundra 1235 er for øvrig behagelig å bruke. Den er så godt som lydløs, og er kjapp og fin i de fleste situasjoner. Den kan derimot til tider bli litt varm å ha i fanget.

Hva så med batterilevetiden? Dette er en av de få tingene ved denne PCen vi setter et spørsmålstegn ved. Med WLAN aktivert ga batteriet opp etter 1 time og 25 minutter. Deaktivert holdt batteriene ut i 7 minutter lenger, men også dette synes vi er for lite på en PC som til de grader henvender seg til de mest mobile brukerne.

For flere detaljer omkring ytelse, klikk på "Tekniske data" i oppsummeringsboksen.

Konklusjon

Den ultraportable PCen fra Tundra ble i hovedsak et positivt bekjentskap. Dette bør absolutt være en interessant PC for deg som synes det er viktigere med en lett PC enn stor skjerm, tastatur og innebygd CD/DVD-stasjon. Maskinen yter i tillegg bra, og har overraskende mange tilkoblingsmuligheter.

På den negative siden finner vi stort sett bare batterilevetiden, som vi mener burde vært bedre. Denne er essensiell for mange, men kanskje ikke for deg?

OPPDATERT: Veil pris på produktet er satt ned til kr 16.995,- (inkl dokking og mva) hos PS Data

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer