Ytelse

Ytelse
Publisert
Sist oppdatert

Ytelsen på en bærbar kan være svært variabel, avhengig av hva slags innstillinger du har valgt. Vil du ha lengst mulig brukstid på batteri må du ofre ytelse, skal du ha maskinen mest mulig støyfri må du også begrense effektbruken.

Vi har testet hva du kan få ut av maskinene når det ikke er noen bruksmessige begrensninger. Det vil si at de kjører på strøm og ikke har noen aktive sparefunksjoner.

Komponentene i maskinene er ganske like, prosessorene er Intel Pentium T4200 på2 GHz på Asus og Acer, mens Toshiba har en ørlite grann raskere utgave - T4300 på 2,1 GHz.

Harddiskene er Seagate Momentus i Acer og Asus, mens Toshiba har sin egen disk i maskinen. Alle diskene er 2,5-tommers Sata II på 5400 RPM og 8 MB hurtigminne.

Grafikkbrikken er derimot forskjellig: Asus har NVIDIA GeForce GT 120M, Acer har NVidia GeForce G105M mens Toshiba har en ATI Mobility Radeon HD 4570. Alle har 512 MB dedikert minne. Dette gir et klart utslag på 3D-tester, selv om ingen av maskinene kan sies å være spesielt kraftige spillmaskiner.

Ytelsesmålinger

I PCMark 05 kommer Komplett sin Asus ut på topp, mens i PCMark Vantage er det Datakjedens Toshiba som kaprer førsteplassen.

Ytelse


I PCMark Vantage sniker Datakjedens Toshiba seg så vidt foran.

Ytelse


I 3DMark06 var det en klar seier til Asus

Ytelse


Windows' opplevelsesindeks blir vurdert til 4 hos Acer, her er det grafikken som trekker ned, mens disken er på topp.

Ytelse


Strømforbruk

Batteritiden var ikke eksepsjonell hos noen av PC-ene. Bare påslått og uten sparefunksjoner aktivert varte Toshiba 2 timer og 10 minutter, mens Acer varte 1 time og 47 minutter.

Ytelse


Med kontinuerlig avspilling av HD-video i fullskjerm varte Acer i 1 time og 48 minutter, mens Asus bare klarte 1 time og 25 minutter og Toshiba 1 time og 37 minutter.

Hvilken er vinneren?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer