Ytelse

Ytelse
Publisert
Sist oppdatert

Ytelsen på en bærbar kan være svært variabel, avhengig av hva slags innstillinger du har valgt. Vil du ha lengst mulig brukstid på batteri må du ofre ytelse, skal du ha maskinen mest mulig støyfri må du også begrense effektbruken.

Vi har testet hva du kan få ut av maskinene når det ikke er noen bruksmessige begrensninger. Det vil si at de kjører på strøm og ikke har noen aktive sparefunksjoner.

Komponentene i maskinene er ganske like, prosessorene er Intel Pentium T4200 på2 GHz på Asus og Acer, mens Toshiba har en ørlite grann raskere utgave - T4300 på 2,1 GHz.

Harddiskene er Seagate Momentus i Acer og Asus, mens Toshiba har sin egen disk i maskinen. Alle diskene er 2,5-tommers Sata II på 5400 RPM og 8 MB hurtigminne.

Grafikkbrikken er derimot forskjellig: Asus har NVIDIA GeForce GT 120M, Acer har NVidia GeForce G105M mens Toshiba har en ATI Mobility Radeon HD 4570. Alle har 512 MB dedikert minne. Dette gir et klart utslag på 3D-tester, selv om ingen av maskinene kan sies å være spesielt kraftige spillmaskiner.

Ytelsesmålinger

I PCMark 05 kommer Komplett sin Asus ut på topp, mens i PCMark Vantage er det Datakjedens Toshiba som kaprer førsteplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer