Ytelse

De fem kandidatene har fått kjørt seg med våre vante testprogrammer.

Publisert
Sist oppdatert

Datakomponenter har ikke akkurat gått opp i pris den siste tiden, og det er ingen tvil om at du nå får mye for pengene.

Med tokjerneprosessorer, 3-4 GB RAM, harddisker på 320 GB og dedikerte grafikkløsninger er det ingen av maskinene som akkurat har problemer med å kjøre krevende programvare.

Disse bærbare duger altså til det aller meste du kan tenke deg - inkludert oppgaver som bilde- og videoredigering, konvertering og koding, tyngre medieavspilling og dataspill.


Men det er, og da kanskje spesielt i den siste kategorien, også tydelige forskjeller.

Ytelse

La oss derfor ta for oss ytelsen, og vi starter her med PCMark05, som skiller og stresser de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen.Høyere poengsum er bedre.

Tre av maskinene - Acer Aspire 5920G, Asus M51Se og Toshiba Satellite A300-1K6 - er nokså likt bestykket og følger hverandre ganske jevnt. De to bærbare som virkelig skiller seg ut er Aspire 5530G som kjører AMDs Puma-plattform, og Aspire 5930G som kjører den nye Centrino 2. Sistnevnte maskin har også en kraftigere grafikkløsning: GeForce 9600M GT fra nVidia mot ATI Mobility Radeon HD 3470 som vi finner i de andre maskinene.

Ytelse

3DMark05 og -06:


Høyere poengsum er bedre.

GeForce 9600M GT er ikke bare kraftigere - den er langt kraftigere. At 5530G gjør det såpass greit her kommer av at den har integrert grafikk i tillegg til Radeon HD 3470. Disse kan i noen tilfeller kjøre sammen (CrossFire) for bedre ytelse.

Ytelse

Prosessorkrevende oppgaver:


Tid i sekunder, lavere er bedre.

Ingen store overraskelser her akkurat. Aspire 5930G er litt kjappere, og 5530G med AMD-prosessoren er langt tregere.

Ytelse

Cinebench R10:


Høyere poengsum er bedre.

Cinebench R10 tester først hvor godt prosessoren jobber på en kjerne, og deretter med to (eller flere) kjerner. Vi fant det interessant at AMD-prosessoren faktisk fikk mer enn dobbelt så god ytelse når den fikk bruke begge kjernene.

Batterilevetid

Her er det nokså store forskjeller - og det er Centrino 2-maskinen Acer Aspire 5930G som ikke bare viser seg å ha best ytelse - når det gjelder batterilevetiden er den også best i dette selskapet og klarer hele fire timer i BatteryMark.

Toshibaen er med to timer og tre kvarter på en klar andreplass, mens de tre gjenstående ligger rundt to timer.

Ytelse

Tid i minutter:

Mer om de bærbare >>>

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer