Ytelse

De fem kandidatene har fått kjørt seg med våre vante testprogrammer.

Publisert
Sist oppdatert

Datakomponenter har ikke akkurat gått opp i pris den siste tiden, og det er ingen tvil om at du nå får mye for pengene.

Med tokjerneprosessorer, 3-4 GB RAM, harddisker på 320 GB og dedikerte grafikkløsninger er det ingen av maskinene som akkurat har problemer med å kjøre krevende programvare.

Disse bærbare duger altså til det aller meste du kan tenke deg - inkludert oppgaver som bilde- og videoredigering, konvertering og koding, tyngre medieavspilling og dataspill.

Men det er, og da kanskje spesielt i den siste kategorien, også tydelige forskjeller.

La oss derfor ta for oss ytelsen, og vi starter her med PCMark05, som skiller og stresser de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen. Høyere poengsum er bedre.

Tre av maskinene - Acer Aspire 5920G, Asus M51Se og Toshiba Satellite A300-1K6 - er nokså likt bestykket og følger hverandre ganske jevnt. De to bærbare som virkelig skiller seg ut er Aspire 5530G som kjører AMDs Puma-plattform, og Aspire 5930G som kjører den nye Centrino 2. Sistnevnte maskin har også en kraftigere grafikkløsning: GeForce 9600M GT fra nVidia mot ATI Mobility Radeon HD 3470 som vi finner i de andre maskinene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer