Ytelse

Vi har kjørt våre testprogrammer på de tre bærbare.

Publisert
Sist oppdatert

Det at disse tre bærbare alle kommer med Vista Home Premium krever litt av maskinvaren, men der har du strengt tatt ikke mye å frykte. Dobbeltkjerne-prosessorer og to gigabyte RAM gjør at ting for det meste flyter glatt.

Toshibaen har også en gigabyte Intel Turbo Memory, som gir ekstra effekt.

Er du ute etter en bærbar til spilling bør du se etter en annen maskin. Alle kandidatene har nemlig integrerte grafikkløsninger som ikke akkurat gir deg den helt, helt store spillopplevelsen - men de kan likevel duge til de aller enkleste 3D-spillene.


For andre normale oppgaver som bilde- og videoredigering, medieavspilling og så videre vil de duge. Noen vil også duge mer enn andre, ettersom det er en forskjell å se på ytelsen. Spesielt MPX' HP-maskin med sin AMD-prosessor henger litt etter de to andre.

La oss se på tallenes tale, her ved PCMark05, som skiller og stresser de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen.

Ytelse

Høyere poengsum er bedre:Ikke akkurat uventet er det de Toshibaen og Multicoms maskin som kniver om førsteplassen, for AMD-prosessoren som sitter i HPen er ingen match mot høyere klokkede Intel Core 2 Duo-prosessorer.

Multicom Compal JFT00 havner litt Toshibaen bak ettersom den er klokket 100 MHz lavere, og den har dessuten kun en minnemodul. Det gjør at det blir enklere å eventuelt oppgradere til mer minne senere, men den får ikke kjørt doble minnekanaler som jo ville hjulpet litt på ytelsen.

Turbominnet i Toshibaen viser seg også tydelig på ytelsesmålingene når vi kommer til resultatene for harddisken.

Ytelse

PCMark Vantage:


Høyere poengsum er bedre

PCMark Vantage er en relativt ny testsuite som i stedet for å ta de enkelte komponentene for seg, heller ser på samspillet mellom dem for å finne hvor bra en PC yter når den utfører forskjellige oppgaver.

Her ser vi stort sett de samme resultatene som for PCMark05, men HPs tx2020 ligger ikke fullt så langt bak. I praktisk, variert bruk er den altså ikke så håpløst langt bak de andre som det kan virke som når vi fokuserer på målinger som går på en bestemt komponent.

Ytelse

Prosessorkrevende oppgaver:
Tid i sekunder, lavere er bedre.


Men det er altså ingen tvil om at AMD-prosessoren er underlegen i dette selskapet. Er du for eksempel spesielt avhengig av god ytelse til matematiske kalkulasjoner bør du kanskje ikke gå for HPen...

Batterilevetid

Ytelse

Ingen av PCene skuffet her. Toshibaen klarte tre timer kontinuerlig drift i BatteryMark 4.0.1, mens Compal JFT00 holdt i litt over fire. Men merk at det var med det store batteriet som stikker ut bak, ikke forvent deg like bra tid dersom du går for det mindre.


HPen kommer med to batterier - ett lite som går i kant med resten av maskinen og holder et par timer, og ett stort som stikker ut og ned.

Det store holder til gjengjeld i fire og en halv time, slik at du til sammen ender opp med 6,5 timers kontinuerlig moro dersom du gidder dra med deg begge batteriene. Det er forresten en økning på halvannen time i forhold til forgjengeren tx1020.

Ytelse

Tid i minutter:

Vi ser nærmere på de enkelte maskinene - og støy >>>

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer