Ytelse

Vi har kjørt både testprogrammer og spill på de tre bærbare.

Publisert
Sist oppdatert

Operativsystemet windows Vista krever som kjent sitt av maskinvaren, men disse maskinene har tokjernede prosessorer og 2 GB minne, noe som gjør at det aller meste glir glatt.

Alle kandidatene er altså mer enn kapable til vanlige "husholdningsoppgaver" som surfing på Internett, epost, bilde- og videoredigering, medieavspilling og så videre. Spilling er til en viss grad heller ikke noe problem på disse maskinene, noe vi skal se på litt lenger ned på siden.

Men det også helt klart en viss forskjell. Aceren har for eksempel en svakere prosessor enn de to andre, mens Fujitsu Siemens-modellen stiller med det svakeste grafikkortet med tanke på spilling.

Vi starter med ytelsen i følge PCMark05, som tester de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen.

Høyere poengsum er bedre: I tillegg til at Acer Aspire 5920G her har en en lavere klokket prosessor enn det vi finner på de to andre går også minnebussen på en lavere hastighet. Til vanlig bruk vil du ikke merke stor forskjell her, men til svært krevende oppgaver som for eksempel komprimering av lyd og bilde, store kalkulasjoner og så videre vil Aceren havne bak. Dette påvirker selvfølgelig totalsummen og den havner derfor også godt bak på tross av god diskytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer