Ytelse

Publisert
Sist oppdatert

For ytelsesmålingen spilte vi av filmer i tre kodeker som skal støttes av maskinvaren for de to kortene, nemlig WMV-9/WMV-HD, H.264 og MPEG-2. For de to første spilte vi filmsnutter i seriøst HD-format (1080p), den siste fra en vanlig DVD. Det som ble målt var prosessorbruken. Siden Avivo/PureVideo skal lempe over noe av prosessorens oppgaver til grafikkprosessoren, så vil en nedgang i prosessorbruken si noe om hvor effektivt dette er i praksis med og uten denne programvaren.

PCen som ble brukt til avspilling var en Athlon 64 3700+ med 1 GB minne. Avspilleren var Windows Media Player 10. Drivere var ATI Catalyst 6.3 og nVidia ForceWare 84.10. PureVideo versjon: 1.02-196 trial.

MPEG-2

Denne kodeken, som brukes til vanlige DVD-filmer, er ingen match for moderne prosessorer. Likevel, både Avivo og PureVideo skal støtte MPEG-2 dekoding i hardware. Avivo skal gjøre dette automatisk, mens med PureVideo må dekoderen være installert. Vi prøvde både med og uten dekoder.

Rød: ATI Avivo. Sort: 6600 med PureVideo. Grønn: 6600 uten PureVideo.

Ut fra denne første ytelsestesten ser vi at det ikke er allverdens forskjell på disse to kortene. Faktisk var det som gav minst utslag PureVideo-dekoderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer