Ytelsestestene

Vi kjørte ytelsestester fra ZiffDavies og Futuremark for å avdekke forskjeller som ikke lar seg avsløre i listen over tekniske egenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Ytelsesmåleren PCMark 2002 måler blant annet harddisk- minne- og prosessorytelse. 3DMark 2002 måler grafikkytelsen, mens Battmark fra ZiffDavies er brukt til å måle batterilevetiden.

Her har vi illustrert tallene og forskjellene mellom PCene grafisk:

Minnehastighet

Alle PCene bruker DDR-SDRAM, men ytelsen er forskjellig. Toshiba Satellite 2450 har det raskeste minnet, noe som kan merkes i enkelte sammenhenger. Vi kommer tilbake til dette lenger nede i oversikten.

Harddiskhastighet

Denne målingen viser hvor raskt det tar å skrive data til og lese data fra harddisken. Overraskende nok er det den billigste PCen som har den klart raskeste harddisken, mens den dyreste PCen har den tregeste.

Prosessor

Ingen overraskelser her, men forskjellen mellom 2,4 GHz-prosessoren på Zepto Znote 2100 og 2,53 GHz-prosessoren på Tundra 1846L er mindre enn man kanskje skulle tro på forhånd.

Grafikkytelse

Som ventet var Geforce4 Go 440 på Znote 2100 strået hvassere enn 420-utgaven på Satellite 2450. I praksis er det liten forskjell på disse to PCene mht grafikkytelse; de gir begge meget god ytelse i de aller fleste 3D-applikasjoner og spill, selv med høy oppløsning på ekstern skjerm. Tallene fra Tundra 1846L er derimot langt lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer