Ytelsestestene

Vi kjørte ytelsestester fra ZiffDavies og Futuremark for å avdekke forskjeller som ikke lar seg avsløre i listen over tekniske egenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Ytelsesmåleren PCMark 2002 måler blant annet harddisk- minne- og prosessorytelse. 3DMark 2002 måler grafikkytelsen, mens Battmark fra ZiffDavies er brukt til å måle batterilevetiden.

Her har vi illustrert tallene og forskjellene mellom PCene grafisk:

Minnehastighet

YtelsestesteneAlle PCene bruker DDR-SDRAM, men ytelsen er forskjellig. Toshiba Satellite 2450 har det raskeste minnet, noe som kan merkes i enkelte sammenhenger. Vi kommer tilbake til dette lenger nede i oversikten.

Harddiskhastighet

Ytelsestestene


Denne målingen viser hvor raskt det tar å skrive data til og lese data fra harddisken. Overraskende nok er det den billigste PCen som har den klart raskeste harddisken, mens den dyreste PCen har den tregeste.

Prosessor

Ytelsestestene


Ingen overraskelser her, men forskjellen mellom 2,4 GHz-prosessoren på Zepto Znote 2100 og 2,53 GHz-prosessoren på Tundra 1846L er mindre enn man kanskje skulle tro på forhånd.

Grafikkytelse

Ytelsestestene


Som ventet var Geforce4 Go 440 på Znote 2100 strået hvassere enn 420-utgaven på Satellite 2450. I praksis er det liten forskjell på disse to PCene mht grafikkytelse; de gir begge meget god ytelse i de aller fleste 3D-applikasjoner og spill, selv med høy oppløsning på ekstern skjerm. Tallene fra Tundra 1846L er derimot langt lavere.

MP3-koding

Ytelsestestene


Dette er en praktisk test der vi bruker stoppeklokke, og tar tiden på hvor lang tid PCene bruker på å kode 290 MB med WAV-filer til MP3-format ved hjelp av LAME 3.92-koderen. Her var Satellite 2450 klart best, og det skyldes både rask prosessor og raskt minne.

Batterilevetid

Ytelsestestene


Store forskjeller nok en gang. Batterilevetiden på Satellite 2450 er bra, med tanke på at desktop-prosessoren er mer batterisulten enn mobilutgaven av Pentium 4 og Pentium M. Men det er kanskje ikke så viktig for målgruppen?

Her er våre konklusjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer