Zenbe - epost deluxe

Svært elegant og nyskapende. Vi har 300 invitasjoner!

Publisert
Sist oppdatert

Epost på web er en stadig økende trend - ikke bare fordi den er tilgjengelig hvor enn du måtte befinne deg, men også fordi du er sikret selv om maskinen din hjemme skulle krasje.

I så måte har vi skrevet opp og ned om Gmail, som vi forleden også kåret til én av verdens 25 beste nettjenester.

De siste dagene har imidlertid Gmail fått kamp om vår gunst. Ønsk velkommen: Zenbe.

Vi deler ut 300 invitasjoner nederst i artikkelen.

Zenbe - epost deluxe


Zenbe - epost deluxe


Alt-i-ett

Zenbe gir deg mye i én og samme pakke. For det første får du en «vanlig» eposttjeneste, der du blant annet kan kategorisere epost med nøkkelord («tags»), favorittmerke e-post og søke/sortere basert på disse kriteriene. En del fiffige funksjoner er på plass - blant annet kan du holde muspekeren over vedleggsikonet og få en forhåndsvisning i egen boks, og alt du mottar av vedlegg havner under en egen «files»-flipp der de ligger lett tilgjengelig med miniatyrbilder.

Zenbe kan også POPpe epost fra en hvilken som helst epostkonto som støtter POP, inkludert både Gmail, Yahoo!-mail og Windows Live Mail. Dermed får du denne eposten rett inn i Zenbe-postkassen uten at den blir fjernet fra den opprinnelige tjeneren, og i løpet av bare et par minutter var hundrevis av e-post importert rett fra Gmail-kontoen da vi forsøkte. Du kan også sende post fra den adressen du ønsker - vil du heller at det skal stå @gmail.com i fra-feltet, så er det null problem.

>> Les også: Slik bruker du Outlook smartere

Når du skriver e-post har Zenbe støtte for rike tekstformat, som gjør at du blant annet formattere tekst og dra bilder fra web rett inn i e-posten:

Zenbe - epost deluxe


Men - det er ikke bare e-post du tilbys. Zenbe har sin egen kalenderfunksjon, dog foreløpig en del enklere enn f.eks. Google Calendar, og under en egen flipp har du også en task list - en liste over gjøremål som er helt enkel, men for så vidt alt du trenger. Videre er det innbakt støtte for Facebook-oppdateringer - du logger på én gang og under en egen flipp kan du deretter se de siste statusoppdateringene fra dine venner; samt oppdatere din egen.

Zen pages

Det som imidlertid får Zenbe til å stikke seg ut fra mengden, er det smarte konseptet ZenPages. En ZenPage er en side du setter opp veldig enkelt og som du kan dele med de du måtte ønske. På denne siden kan så alle bidra, det være seg med diskusjon, lenketips, bidra til en felles gjøremålsliste, dele epost og så videre.

Slik ser siden ut når du setter den opp:

Zenbe - epost deluxe


De ulike boksene er:
Discussion - Alle kan skrive melding i tekstfeltet og sende fra seg.
Agenda - Felleskalender der alle kan putte inn informasjon. Kjekt når man skal på guttetur!
Tasks - Arbeidet som må gjøres og deres tidsfrister.
Links - Lenker som alle kan legge inn. Du limer inn lenka og trykker ok, så hentes tittelen på siden du lenker til automatisk.
Shared mail - Nå begynner det å bli genialt - du kan dele enkelte e-poster eller alle som er tagget med et gitt stikkord. Det samme gjelder shared files.

I tillegg er det, som du ser, støtte for en rekke tredjeparttjenester. Du kan vise flickr-bilder fra en bruker eller med bestemte nøkkelord, filmer fra YouTube, bilder fra Picasa, kart fra Google eller rett og slett bare en RSS-feed eller flere.

>> Les også: Gratis backup av e-post med ett klikk

Når du har satt opp siden, kan du dele den med de du ønsker. De får en e-post med en URL der de kan angi brukernavn og passord for å komme inn på siden.

Zenbe - epost deluxe


Zenbe har nå fjernet en side som beskrev langt mer ved tjenesten, så det kan hende at det i nær fremtid vil være langt flere funksjoner. Blant annet var det nevnt på siden: støtte for genererte fotoalbum du kan dele med venner, dynamiske reiseplaner (e-poster som oppdaterer seg ut fra flytider, for eksempel), trådet visning (a la Gmail), avisforsidevisning av e-poster, muligheten for å lime inn kart med kjørebeskrivelser og mer til.

Vi har invitasjoner!

Vi er ikke snauere enn at vi kan by på 300 invitasjoner til de 300 første som har lyst til å prøve ut Zenbe.

Alt du trenger å gjøre er å ta 50 armbø gå til http://www.zenbe.com/c/dinside og registrere deg. Når 300 har gjort det, er det tomt for DinSide-invitasjoner.

Førstemann til mølla!

Oppdatert: Invitasjonene er nå revet bort!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer