Zepto Nox A15

TEST: Nox har et stilrent ytre og og god ytelse, men er den verd prisen?

Publisert
Sist oppdatert

"Less is more" er ideologien bak mange vellykkede design, og Zepto har vel ikke med Nox akkurat vært redde for å gå for det mer rendyrkede og minimalistiske. Også når det gjelder fargen - her er det matt sort over hele linja.

Chassiset er behandlet med et stoff som gir en slags litt myk "gummiert" overflate. Konstruksjonen føles i det hele tatt svært solid, selv om lokket ikke akkurat viser seg upåvirket overfor trykk.

Vårt testeksemplar kom med en god og blank skjerm på 1680 x 1050, en glimrende oppløsning på en 15,4-tommer - i det minste så lenge du ikke har dårlig syn. I så fall har du også muligheten til å gå for en løsning med 1280 x 800 punkter.

Over skjermen sitter, som på de fleste bærbare i dag, webkamera og mikrofon integrert.

Tastaturet på Nox A15 er kontant, behagelig å skrive på og støyer ikke. Vi har heller ikke noe spesielt å utsette på layouten. Når vi kommer til pekeplaten (touchpaden) er vi derimot ikke like lykkelige.

Zepto har nemlig gitt pekeplaten den samme overflatebehandlingen som lokk og chassis, noe som resulterer i dårligere følsomhet. Selv med trykkesensitivitet og pekehastighet skrudd på maksimum er vi ikke fornøyd her - joda, det fungerer - men vi vet også at det kunne vært mye bedre, og forventer deretter av en dyr bærbar PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer