Zepto Znote 3100 Wide

Dell har en. Apple har flere. Nå har også norske Zepto en. Vi snakker om bærbare datamaskiner med widescreen. Er dette fremtiden? Vi har tatt en titt på Zeptos bidrag.

Publisert
Sist oppdatert
Zepto Znote 3100 Wide


Den ser unektelig stilig ut, den nye Znote 3100 Wide fra Zepto. Og det er først og fremst den brede skjermen som bidrar til at kollegene i redaksjonen stimler til testbenken. Vi har nemlig fått vår første bærbare PC med widescreen til test, og det er en begivenhet som ikke går upåaktet hen.

Selv om widescreen for øyeblikket tilhører sjeldenhetene i LCD-verdenen, er det tross alt i ferd med å bli standard på TV-fronten. Det skulle derfor forundre oss om ikke vi kommer til å se mange flere slike løsninger etter hvert, også på LCD-skjermer og bærbare PCer.

Best for film

Nå er det bare å snurre film!
Nå er det bare å snurre film! Vis mer

Dette er først og fremst et filmformat, men større arbeidsflate har selvsagt mange andre fordeler, for eksempel når man har mange vinduer åpne samtidig. Da bør samtidig oppløsningen være høy, synes vi. Oppløsningen på den 15,2" store skjermen i Zepto-maskinen er 1.280 x 854 punkter, og det kunne etter vår mening med fordel vært enda mer. Men bildekvaliteten er imidlertid fin; skjermen har god innsynsvinkel og lysstyrke.Men det er ikke bare den brede skjermen som gjør denne PCen spesielt interessant; eksemplaret vi fikk til test var for eksempel utstyrt med både DVD-brenner (DVD-R/RW) og trådløst nettverk (WLAN 802.11b). Dette er for øvrig ekstrautstyr; klarer du deg med kombinert DVD-leser/CD-brenner og kan leve uten WLAN-modulen, og i tillegg har lisens på operativsystemet fra før, sparer du i skrivende stund rundt 3.500 kroner inkl mva.

Adjø fortid

Zepto Znote 3100 Wide
Zepto Znote 3100 Wide


For øvrig er ikke maskinen til å kimse av rent teknisk; her får du for eksempel en 2.0 GHz Pentium 4 prosessor (Mobile), nVidia Geforce 4 Go 440 med 64MB minne sørger for rask grafikk, 256 MB DDR DIMM (maks 768 MB), iR-port, Firewire, 2x USB2.0-porter, 1 x PCMCIA-plass samt innebygd 56 Kb modem og 10/100 Mbit nettverk. Av andre tilkoblinger finner vi parallellport og VGA med TV-utgang. Med unntak av parallellporten er det med andre ord lite som minner om forrige århundre - her finner du verken diskettstasjon, standard seriellport eller PS/2-porter, men vi gråter ikke av den grunn.

Er det så noe vi savner? Joda, et par ekstra USB2.0-porter hadde vært på sin plass; kobler du til eksternt tastatur og mus får du for eksempel problemer med skanneren, skriveren og annet eksternt utstyr du eventuelt måtte ha.

Fint design

Designmessig er det lite å utsette på denne maskinen. Utformingen er funksjonell og uten dikedarer, innpakningen er i sølvfarget plast, og Zepto skal ha honnør for å utstyre PCen med et bredt og godt tastatur med logiske plasseringer av nær sagt alle taster. I fronten finnes hurtigknapper for styring av musikkavspilling og lydstyrke, som fungerer selv når lokket er igjen. Her finner du også lydutganger og mikrofoninngang.

Zepto Znote 3100 WidePekeplaten har integrert skrollefunksjonalitet som aktiveres når du drar pekefingeren opp og ned til høyre (vertikalt) og frem og tilbake nederst (horisontalt).

PCen har for øvrig en relativt behagelig vekt på 2,7 kg, og måler 352 x 260 x 30 mm.

Vårt tips er at det ikke blir lenge før DVD-brenner blir like vanlig som dagens CD-brennere, også på bærbare PCer.
Vårt tips er at det ikke blir lenge før DVD-brenner blir like vanlig som dagens CD-brennere, også på bærbare PCer. Vis merOver tastaturet sitter et par enkle stereo-høyttalere. Denne plasseringen er etter vår mening optimal, men kvaliteten er svak, og bassen er fraværende. Vi synes en PC med widescreen hadde fortjent en bedre lydløsning, rett og slett.

Les mer - ytelse, karakterer og konklusjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer