Zepto Znote 3100 Wide

Dell har en. Apple har flere. Nå har også norske Zepto en. Vi snakker om bærbare datamaskiner med widescreen. Er dette fremtiden? Vi har tatt en titt på Zeptos bidrag.

Publisert
Sist oppdatert

Den ser unektelig stilig ut, den nye Znote 3100 Wide fra Zepto. Og det er først og fremst den brede skjermen som bidrar til at kollegene i redaksjonen stimler til testbenken. Vi har nemlig fått vår første bærbare PC med widescreen til test, og det er en begivenhet som ikke går upåaktet hen.

Selv om widescreen for øyeblikket tilhører sjeldenhetene i LCD-verdenen, er det tross alt i ferd med å bli standard på TV-fronten. Det skulle derfor forundre oss om ikke vi kommer til å se mange flere slike løsninger etter hvert, også på LCD-skjermer og bærbare PCer.

Best for film

Dette er først og fremst et filmformat, men større arbeidsflate har selvsagt mange andre fordeler, for eksempel når man har mange vinduer åpne samtidig. Da bør samtidig oppløsningen være høy, synes vi. Oppløsningen på den 15,2" store skjermen i Zepto-maskinen er 1.280 x 854 punkter, og det kunne etter vår mening med fordel vært enda mer. Men bildekvaliteten er imidlertid fin; skjermen har god innsynsvinkel og lysstyrke.Men det er ikke bare den brede skjermen som gjør denne PCen spesielt interessant; eksemplaret vi fikk til test var for eksempel utstyrt med både DVD-brenner (DVD-R/RW) og trådløst nettverk (WLAN 802.11b). Dette er for øvrig ekstrautstyr; klarer du deg med kombinert DVD-leser/CD-brenner og kan leve uten WLAN-modulen, og i tillegg har lisens på operativsystemet fra før, sparer du i skrivende stund rundt 3.500 kroner inkl mva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer