Zepto Znote 4100

PC-produsentene står i kø for å lansere nye modeller basert på Intel Centrino og den nye Pentium M-prosessoren. Norske Zepto er blant de aller første i køen.

Publisert
Sist oppdatert

Med modellen Znote 4100 er Zepto tidlig på banen med en modell basert på Centrino-plattformen fra Intel. Plattformen består av en ny prosessor (Pentium M), et nytt i855-brikkesett og innebygd WLAN. Du kan lese mer om Centrino i denne artikkelen.

Tekniske spesifikasjoner

Znote 4100 er en meget lekker og slank PC, og de ytre målene og vekten kan minne ganske kraftig om Acer TravelMate 800. Men i følge Acer selv er maskinene bygd på forskjellige fabrikker, Zepto-maskinen er bygd på Compal-fabrikken i Taiwan, mens TravelMate 800 er bygd på en av Acers egne fabrikker. Compal produserer riktig nok enkelte andre modeller fra Acer, Toshiba og en rekke andre.

Men noen forskjeller er det likevel. Znote 4100 leveres med 256 MB minne og 1,4 GHz Pentium M-prosessor (vi testet en tidlig 1,3 GHz-utgave, og ytelsestallene fra testen vår er derfor noe lavere enn hva du kan forvente), den har 3 USB 2.0-porter mot 4 på Acer-maskinen. Dessuten finner du ikke innebygd Bluetooth-støtte, og Znote 4100 er også helt skrelt med hensyn til programvare. foruten operativsystemet. Dette kan du forresten velge bort, og dermed sparer du rundt 1.500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.