Zip-drive for USB-porten

Zip-stasjonen har hatt stor suksess i markedet med sine plater med 100 MB lagringskapasitet. I dag finnes det versjoner for SCSI, IDE og parallell-port. Snart kommer også en ekstern versjon for den relativt nye USB-porten.

Zip-drive for USB-porten

Universal Serial Bus (USB)-porten har hittil ikke vært sælig mye brukt. Støtte for denne porten ble da heller ikke implementert før i Windows 95 OSR 2.1, og det er stort sett bare maskiner som er solgt i løpet av det siste året som har disse portene. Til gjengjeld regner man med at 9 av 10 skrivebords-PCer som selges i år har USB-støtte.

USB-porten er tenkt å erstatte serieporten. Med sin overføringshastighet på opptil 12 Mbps har den et mye større potensiale enn serieporten med sine maksimalt 115 Kbps. Microsofts Windows 98 og Apples MacOs 8.1 støtter USB fullt ut med "plug and play". Fore-løpig finnes det bare noen få enheter som kan kobles til, som f.eks. skjerm, tastatur og digitale kameraer.

Kommer mot slutten av året

Iomega har vist en ny utgave av sine eksterne Zip-stasjoner på MacWorld-messen i New York. Den nye enheten vil ha innebygget USB-grense-snitt, og man slipper da en stor og klumpete parallell-kabel, samtidig som det sparer plass på skrivebordet. Med et operativsystem som støtter "plug and play" kan man også koble til og fra Zip-stasjonen uten å måtte starte maskinen på nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer