Bekymret over personvernet

- Zoom på eget ansvar

Videosamtale-tjeneste i hardt vær etter flere sikkerhetsblemmer. Nå lover selskapet bot og bedring.

UNDER LUPEN: Zoom er blant de mest brukte videosamtale-appene om dagen, men etter flere hendelser er personvernet blitt en bekymring. Foto: Zoom
UNDER LUPEN: Zoom er blant de mest brukte videosamtale-appene om dagen, men etter flere hendelser er personvernet blitt en bekymring. Foto: Zoom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Videosamtale-tjenester har opplevd en enorm vekst den siste tiden som følge av corona-pandemien. Mange samler seg foran webkameraet for å gjøre alt fra å holde jobbmøter til få undervisning, snakke med familie og venner, trene eller arrangere konserter.

Blant tjenestene som har fått en skikkelig oppsving er Zoom. Egentlig ment for bedriftsbruk, men den har slått an blant vanlig forbrukere også.

I desember i fjor hadde Zoom ti millioner brukere, mens i mars hadde det eksplodert til 200 millioner, opplyser selskapet.

Årsaken til at det har slått såpass an? Det er gratis, utrolig enkelt å bruke og byr etter sigende på stabil og god videokvalitet.

Flere sikkerhetsblemmer

Den voldsomme brukerveksten har dog en bakside. Etter en rekke hendelser er det mange som nå setter spørsmålstegn ved sikkerheten til tjenesten, ifølge The Verge.

Allerede i fjor var tjenesten i søkelyset etter at Apple måtte fjerne Zoom-programvare fra Mac-er etter at en sikkerhetsfeil gjorde det mulig å få tilgang til webkameraer.

Så har det vært en rekke sikkerhetsblemmer de siste ukene. Først dukket fenomenet «Zoombombing» opp (tenk fotobombe, bare på webkamera). På grunn av svake standardinnstillinger var/er det mulig for hackere å ta seg inn i et videomøte uten invitasjon og dele uønsket innhold som porno på skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer